LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najutjecajnije natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere

Studentica zagrebačkog TTF-a, Ivana Janjić, pobjednica je 16. Portanova Fashion Incubatora

Ivana Janjić pobjednica je 16. Portanova Fashion Incubatora i osvajačica titule „Najbolji mladi dizajner by Perwoll“ koja joj donosi 10 000 kuna i nastup na BIPA Fashion.hr-u.

Ivana Janjić pobjednica je 16. Portanova Fashion Incubatora i osvajačica titule „Najbolji mladi dizajner by Perwoll“ koja joj donosi 10 000 kuna i nastup na BIPA Fashion.hr-u.

Ivana Janjić iz Vinkovaca pobjednica je 16. Portanova Fashion Incubatora, najutjecajnijeg regionalnog natjecanja za mlade i neafirmirane modne dizajnere. Ivani Janjić pobjeda na PFI-u donijela je laskavu titulu Najbolji mladi dizajner by Perwoll, koja sobom nosi novčanu nagradu od 10 000 kuna i pozivnicu za skorašnji modni spektakl, tjedan mode BIPA Fashion.hr.

Odluku o pobjedi Ivane Janjić donio je stručni žiri PFI-a u sastavu Ivana Omazić, modna dizajnerica brenda IO Ivana Omazić s impresivnim međunarodnim iskustvom rada u brendovima Prada Sport, Miu Miu, Jil Sander, Célinei Maison Martin Margiela, modni dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler Yuniku, te novinska urednica Mija Dropuljić.

PFI 2016. – kolekcija Ivane Janjić, FOTO: Mateja Vrcković

Pobjedu mlade Vinkovčanke iz prvih redova pratile su i brojne poznate osobe, među ostalima Mirela Holy, Luka Nižetić, Edvin Liverić, Anđela Ramljak, Jure Radnić, Slavko Sobin, Sonja Kovač, Dragan Vulin, Vladimir Ham i drugi.

– Vjerojatno još dugo neću biti u potpunosti svjesna što se ovdje u Osijeku za mene večeras dogodilo. Hvala od srca organizatorima, žiriju i publici, a želim čestitati i ostalim kolegicama u finalu – prvi su dojmovi Ivane Janjić, mlade pobjednice sezone.

Nakon uzbudljivog prvog dana natjecanja, u finalu, pred prepunom osječkom publikom gdje je revije pratilo više od 700 gledatelja, su se predstavile još Nives Bošnjak, Anđela Markušić, Marija Nakir i Mona Lacko, a svoju posljednju kolekciju prikazala je i Mirjana Klepić, pobjednica Portanova Fashion Incubatora 2015.

– Portanova Fashion Incubator još jednom je, i to po šesnaesti put, potvrdio da je najutjecajnije natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere u regiji. Dva dana sjajnih revija i zabave u Osijeku su iza nas, a pred nama novo ime na modnoj sceni, Ivana Janjić, kojoj u ime cijelog tima čestitamo – izjavio je Marko Jovanović, voditelj projekta PFI.

PFI 2016. dodjela nagrada – pobjednica Ivana Janjić, FOTO: Mateja Vrcković

– Iako je ovo prva  godina suradnje Fashion Incubatora i Fashion.hr-a, pokazalo se kako je ovo dobitna kombinacija za razvoj hrvatske modne scene i promociju novih dizajnerskih imena. Pobjednici čestitamo na pobjedi i želimo joj puno uspjeha na velikoj sceni u sklopu Bipa Fashion.hr-a – rekao je Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a.

Ivana Janjić ima 22 godine i studentica je zagrebačkog TTF-a. Kolekcija A+ kojom je pobijedila na PFI-u nastala je kao reakcija na društveno postavljanje okvira u obliku izražavanja individualnosti putem odjeće.

– Društvo je – kaže nam Ivana – spremno muškarca svrstati u neprihvaćene kategorije i to samo prema izgledu, dok ženama u tom pogledu daje potpunu slobodu, što je daleko od jednakosti spolova. –

Slovo A u nazivu kolekcije za Ivanu simbolizira početak niza promjena koje su potrebne u društvu i na tržištu.  

FOTO: MATEJA VRCKOVIĆ