LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suvremeni problemi

Razlozi zbog kojih su moderne veze tako krhke

Je li vas itko ikad pitao zašto su današnje veze tako krhke? Ili ste ga postavili sebi nakon još jedne propale veze, sami i osvijetljeni zaslonom laptopa, tužni i sigurni da je prava ljubav samo mit?

Je li vas itko ikad pitao zašto su današnje veze tako krhke? Ili ste ga postavili sebi nakon još jedne propale veze, sami i osvijetljeni zaslonom laptopa, tužni i sigurni da je prava ljubav samo mit?

Veza između muškarca i žene u današnje doba nije ništa nalik onome što je bila u mladosti naših roditelja. Uloge i očekivanja promijenili su se, a ubrzani način života ne dozvoljava ljudima da se dublje posvete svom partneru ili partnerici. Kako ne biste i vi napravili neke od najčešćih grešaka, donosimo vam deset razloga zašto moderne veze pucaju prije nego što postanu epic love story.

Niste spremni

Ljubavne veze često pucaju jer jedna polovica nije spremna žrtvovati svoju dobrobit u korist druge polovice. Niste spremni na kompromis, kao ni voljeti bezuvjetno. Ne želite čekati, već želite sve odjednom ne dopuštajući ljubavi da se razvije.

Miješate ljubav s drugim osjećajima

Često, pritisnuti očekivanjima drugih ljudi, tražite vezu jer mislite da je to ono što se od vas očekuje. Umjesto duše s kojom možete podijeliti sve tajne, duše koja razumije vašu srž, vi tražite partnera za kino, restoran ili videoigrice.

Očekujete trenutan rezultat
 
Pojedinci nakon par tjedana očekuju epsku ljubavnu priču na kojoj će im zavidjeti okolina. Epskoj ljubavnoj priči treba vremena da se razvije, a razina veze koju su postigli Marshall i Lily iz kultne serije Kako sam upoznao vašu majku zahtijeva puno godina, odricanja, razumijevanja i podrške.

Trošite snagu na nebitne stvari

Pojedinci će izabrati bučan izlazak s društvom umjesto tiho provedene večeri s drugom polovicom. Danas je popularno mišljenje da je bolje poznavati ljude nego ih upoznati. Ne dopustite da se to dogodi vama i vašoj boljoj polovici jer ljubav zahtijeva žrtvu i očituje se u malim znacima pažnje.

FOTO: Pixabay
 
Postajete ovisni o tehnologiji
 
Tehnologija vas približava. Ali što se dogodi kada više ne možete disati? Ponekad je bolje važan razgovor obaviti licem u lice nego preko poruka jer se time dobiva na značenju, a situacija se može raspraviti do kraja. Zato sljedeći put umjesto da djevojci ili dečku pošaljete poruku za laku noć, iznenadite ga ili nju ponoćnim posjetom ispod prozora. To je svakako uspomena koja se pamti cijeli život.

Bojite se obveza

I u ovom slučaju ključnu ulogu igra okolina. Osjećate se stjeranima u kut jer smatrate da se od vas nešto očekuje. Rezultat toga može biti bijeg iz savršeno funkcionalne veze. Ne dopustite drugima da utječu na vaše odluke.

Seksualno ste osviješteni

Moderne generacije sve češće odvajaju seks od ljubavi. Rezultat toga može biti emocionalna neispunjenost, ali i proživljavanje neispunjenih želja. Budući da svatko zna što mu u određenom trenutku najbolje odgovara, nema razloga da ne postupi po svojoj volji.

FOTO: Pixabay
 
Oslanjate se na logiku
 
Ne postoji više puno mladića ili djevojaka koji su spremni otići na drugi kontinent zbog ljubavi iz djetinjstva. Iako je logika jedna od osnovnih stvari na koju se trebate oslanjati pri biranju partnera, mladenaštvo je razdoblje koje je također predviđeno i za nepromišljene odluke. Iskoristite svoju mladost.
 
Ne cijenite veze

Previše ste razočarani u ljude oko sebe pa zaboravljate cijeniti one koji vas zaista vole

Previše vas stvari plaši

Bojite se novih veza, razočarenja, depresije i slomljenog srca. Zato gradite zid oko sebe i ne puštate nikoga u svoj život. Ponekad taj zid postaje ozbiljna prepreka zbog koje propuštate sve ono što je izvan njega. Nove veze i slomljeno srce dio su života i iskustva iz kojih treba učiti.

Nadamo se da ćete naučiti nešto iz ovih situacija i ne dopustiti da vašu sljedeću vezu prekine strah, utjecaj okoline ili moderni način života. 

FOTO: PIXABAY