LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Webinar uživo

PROBIONline: Profesor iz Portugala otkriva koliko je sigurna hrana u kontaktu s nanomaterijalima

– Saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju iz Probiona.

– Saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju iz Probiona.

Udruga studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Probion organizira novi međunarodni webinar u ciklusu PROBIONline pod nazivom Applications of biopolymers in the agro-food sector – FROM FOOD PACKAGING TO NANOTECHNOLOGY. Održat će se danas, 25. ožujka, s početkom u 18 sati

– Što je nanotehnologija te zašto se baš ona, iz dana u dan, razvija začuđujućom brzinom s obećavajućom primjenom u raznim područjima istraživanja? Znanstvena populacija, prateći razvoj nanotehnologije, kreira nova rješenja za problematiku područja njihova istraživačkog djelovanja. Tema je ovog webinara primjena i uloga nanotehnologije u prehrambenom sektoru.  Stoga, nemojte propustiti priliku, pridružite nam se i saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju organizatori.

Primjenu i glavne prepreke u korištenju nanotehnologije i biopolimera za razvoj novih funkcionalnih prehrambenih proizvoda i procesa objasnit će prof. dr. sc. António A. Vicente, izvanredni profesor i prodekan Tehničkog fakulteta Sveučilišta Minho u Portugalu.

Sveučilište u Zagrebu organizira informativni online događaj o inovativnim programima učenja


– Od samog početka karijere fokus njegova interesa bio je na prehrambenoj industriji te je svoju stručnost stekao sudjelovanjem u više od 40 nacionalnih i internacionalnih istraživanja kao voditelj projekata. Njegova glavna istraživanja bila su usredotočena na mikro- i nanotehnologiju s primjenom u inkapsulaciji i imobilizaciji bioaktivnih spojeva prehrambene industrije te na funkcionalne, kemijske i fizikalne karakteristike jestive ambalaže za prehrambene proizvode. Objavio je više od 310 istraživačkih članaka u internacionalnim časopisima, 5 knjiga, 5 patenata te više od 30 ulomaka u internacionalnim knjigama što mu je donijelo h-indeks 57 (SCI), titulu visokocitiranog istraživača za područje Agrokulturalnih znanosti za 2018., 2019. i 2020. godinu te nagradu za znanstvene zasluge Sveučilišta Minho 2021. godine. – navode iz Probiona.

Webinar će se prenositi uživo na Facebooku. Oni koji nemaju otvoren profil morat će pričekati završetak prijenosa pa će moći pogledati snimku pohranjenu na istoj poveznici.

Istraživanje: konzumacija ove hrane i pića može skratiti život i do 36 minuta dnevno


Podsjetimo, Udruga Probion prilagodila je svoje aktivnosti epidemiološkim mjerama propisanim zbog pandemije bolesti COVID-19, pa ih je preselila u virtualan svijet. Kao rezultat transformacije njezinog djelovanja nastala je platforma PROBIONline koja, ističu predstavnici, ima važnu ulogu u prenošenju znanstvenih, društveno korisnih i prije svega stručnih informacija usko vezanih za biotehničko i biomedicinsko područje djelovanja. PROBIONline obuhvaća i seriju znanstveno-popularnih webinara koji se odvijaju uživo na Facebooku Udruge, na kojem je moguće pogledati i snimke svih dosad održanih.

Studirajte istraživanje mineralnih resursa na nekoliko europskih sveučilišta i steknite dvostruke diplome


FOTO: FLICKR