LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Webinar uživo

PROBIONline: Profesor iz Portugala otkriva koliko je sigurna hrana u kontaktu s nanomaterijalima

– Saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju iz Probiona.

– Saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju iz Probiona.

Udruga studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Probion organizira novi međunarodni webinar u ciklusu PROBIONline pod nazivom Applications of biopolymers in the agro-food sector – FROM FOOD PACKAGING TO NANOTECHNOLOGY. Održat će se danas, 25. ožujka, s početkom u 18 sati

– Što je nanotehnologija te zašto se baš ona, iz dana u dan, razvija začuđujućom brzinom s obećavajućom primjenom u raznim područjima istraživanja? Znanstvena populacija, prateći razvoj nanotehnologije, kreira nova rješenja za problematiku područja njihova istraživačkog djelovanja. Tema je ovog webinara primjena i uloga nanotehnologije u prehrambenom sektoru.  Stoga, nemojte propustiti priliku, pridružite nam se i saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju organizatori.

Primjenu i glavne prepreke u korištenju nanotehnologije i biopolimera za razvoj novih funkcionalnih prehrambenih proizvoda i procesa objasnit će prof. dr. sc. António A. Vicente, izvanredni profesor i prodekan Tehničkog fakulteta Sveučilišta Minho u Portugalu.

– Od samog početka karijere fokus njegova interesa bio je na prehrambenoj industriji te je svoju stručnost stekao sudjelovanjem u više od 40 nacionalnih i internacionalnih istraživanja kao voditelj projekata. Njegova glavna istraživanja bila su usredotočena na mikro- i nanotehnologiju s primjenom u inkapsulaciji i imobilizaciji bioaktivnih spojeva prehrambene industrije te na funkcionalne, kemijske i fizikalne karakteristike jestive ambalaže za prehrambene proizvode. Objavio je više od 310 istraživačkih članaka u internacionalnim časopisima, 5 knjiga, 5 patenata te više od 30 ulomaka u internacionalnim knjigama što mu je donijelo h-indeks 57 (SCI), titulu visokocitiranog istraživača za područje Agrokulturalnih znanosti za 2018., 2019. i 2020. godinu te nagradu za znanstvene zasluge Sveučilišta Minho 2021. godine. – navode iz Probiona.

Webinar će se prenositi uživo na Facebooku. Oni koji nemaju otvoren profil morat će pričekati završetak prijenosa pa će moći pogledati snimku pohranjenu na istoj poveznici.

Podsjetimo, Udruga Probion prilagodila je svoje aktivnosti epidemiološkim mjerama propisanim zbog pandemije bolesti COVID-19, pa ih je preselila u virtualan svijet. Kao rezultat transformacije njezinog djelovanja nastala je platforma PROBIONline koja, ističu predstavnici, ima važnu ulogu u prenošenju znanstvenih, društveno korisnih i prije svega stručnih informacija usko vezanih za biotehničko i biomedicinsko područje djelovanja. PROBIONline obuhvaća i seriju znanstveno-popularnih webinara koji se odvijaju uživo na Facebooku Udruge, na kojem je moguće pogledati i snimke svih dosad održanih.
FOTO: FLICKR