PROBIONline: Profesor iz Portugala otkriva koliko je sigurna hrana u kontaktu s nanomaterijalima
– Saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju iz Probiona.
– Saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju iz Probiona.
– Što je nanotehnologija te zašto se baš ona, iz dana u dan, razvija začuđujućom brzinom s obećavajućom primjenom u raznim područjima istraživanja? Znanstvena populacija, prateći razvoj nanotehnologije, kreira nova rješenja za problematiku područja njihova istraživačkog djelovanja. Tema je ovog webinara primjena i uloga nanotehnologije u prehrambenom sektoru. Stoga, nemojte propustiti priliku, pridružite nam se i saznajte sve o upotrebi biopolimera za proizvodnju struktura na bazi nanotehnologije te aspektu sigurnosti hrane s obzirom na upotrebu nanomaterijala u samoj hrani ili u kontaktu s njom! – poručuju organizatori.
– Od samog početka karijere fokus njegova interesa bio je na prehrambenoj industriji te je svoju stručnost stekao sudjelovanjem u više od 40 nacionalnih i internacionalnih istraživanja kao voditelj projekata. Njegova glavna istraživanja bila su usredotočena na mikro- i nanotehnologiju s primjenom u inkapsulaciji i imobilizaciji bioaktivnih spojeva prehrambene industrije te na funkcionalne, kemijske i fizikalne karakteristike jestive ambalaže za prehrambene proizvode. Objavio je više od 310 istraživačkih članaka u internacionalnim časopisima, 5 knjiga, 5 patenata te više od 30 ulomaka u internacionalnim knjigama što mu je donijelo h-indeks 57 (SCI), titulu visokocitiranog istraživača za područje Agrokulturalnih znanosti za 2018., 2019. i 2020. godinu te nagradu za znanstvene zasluge Sveučilišta Minho 2021. godine. – navode iz Probiona.
Podsjetimo, Udruga Probion prilagodila je svoje aktivnosti epidemiološkim mjerama propisanim zbog pandemije bolesti COVID-19, pa ih je preselila u virtualan svijet. Kao rezultat transformacije njezinog djelovanja nastala je platforma PROBIONline koja, ističu predstavnici, ima važnu ulogu u prenošenju znanstvenih, društveno korisnih i prije svega stručnih informacija usko vezanih za biotehničko i biomedicinsko područje djelovanja. PROBIONline obuhvaća i seriju znanstveno-popularnih webinara koji se odvijaju uživo na Facebooku Udruge, na kojem je moguće pogledati i snimke svih dosad održanih.