LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POKVARIT ĆE SE ILI IZGUBITI OKUS

Ovo su namirnice koje ne biste trebali kupovati na popustu, čak ni kada vam život diktira studentski budžet

Pažljivo birajte što ćete kupovati na popustu i nipošto se nemoje zaletavati s mlijekom i mliječnim proizvodima, mekim voćem, konzervama s udubljenjima i začinima u rinfuzi.

Pažljivo birajte što ćete kupovati na popustu i nipošto se nemoje zaletavati s mlijekom i mliječnim proizvodima, mekim voćem, konzervama s udubljenjima i začinima u rinfuzi.

Svi volimo popuste, to je bez daljnjega, pogotovo kada baratate ograničenim studentskim budžetom. Međutim, koliko god nekada bili primamljivi, za neke stvari proizvode i namirnice neće poslužiti svrsi, zato što će se namirnice pokvariti ili jednostavno izgubiti okus. Stoga, pažljivo birajte što ćete kupovati na popustu i nipošto se nemoje zaletavati s mlijekom i mliječnim proizvodima, mekim voćem, konzervama s udubljenjima i začinima u rinfuzi.

Mlijeko i mliječni proizvodi

Svi volimo proizvode na popustima jer to znači da ćemo uspjeti uštedjeti, međutim često je to zato što su ti proizvodi pred istekom roka trajanja. Kada je riječ o proizvodima pred istekom roka trajanja, nikako se ne preporučuje kupovati mlijeko jogurt ili mliječne proizvode.

Prema informacijama Američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) mlijeko se u hladnjaku može držati do tjedan, a jogurt do dva tjedna. Stoga, ako znate da nećete te proizvode potrošiti u tom roku, nikako ne kupujte jer na koncu nećete ništa uštedjeti.

Meko voće

Neko voće je relativno skupo pa su popusti idealni za uštedu, međutim ako smo u napasti kupiti voće na popustu, svakako treba opipom probati otkriti u kakvom je stanju. Tako je primjerice i sa sve popularnijim avokadom, ako primijetite da je avokado kojeg pikirate mekan, možda ipak nije najbolji trenutak da ga kupite. Prema navodima FDA u idealnim uvjetima može potrajati četiri dana, a kada je na popustu znantno manje pa vam može propasti prije nego ga okusite.

Konzerve s udubljenjima

Konzervirana hrana na glasu je kao ona dugog životnog vijeka, međutim ne i kada konzerve imaju udubljenja. Američko Ministarstvo poljoprivrede savjetuje izbjegavati ih jer krateri mogu pustiti štetne bakterije koje vam mogu narušiti zdravlje.

Začini u rinfuzi

Sa začinima je specifično, a iako se neće pokvariti, oni su na popustu također s razlogom. Može se desiti da, vrlo jednostavno, izgube svoj okus, što znači da na koncu neće utjeloviti svrhu koju bi trebali.
FOTO: UNSPLASH