LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Njega kože

Najčešće pogreške koje rade ljudi s masnom kožom lica

Donosimo pet učestalih pogrešaka koje rade osobe s masnom kožom lica.

Donosimo pet učestalih pogrešaka koje rade osobe s masnom kožom lica.

Nakon što smo nedavno pisali o tome kako odrediti svoj tip kože,  danas vam donosimo nekoliko najčešćih krivih koraka u rutini masne kože i savjete kako to možete ispraviti.

PRETJERANO ČIŠĆENJE

Od silne želje da nam lice ne bude masno, nerijetko posežemo za prejakim čistačima i koristimo ih više puta dnevno što zapravo donosi kontra efekt. Naime, pretjeranim čišćenjem remetimo stanje kože i ona počinje lučiti više sebuma. Najbolje je odabrati nježni čistač lica i ne koristiti ga više od dva puta dnevno.

PILING 

5 savjeta za zdravu i lijepu kožuIsta stvar kao i kod čišćenja. Piling bi trebalo odrađivati jednom do dva puta tjedno, a najbolje je koristiti onaj bez alkohola.

IGNORIRANJE HIDRATANTNE KREME

Masna koža lica nije razlog za odbacivanje hidratantne kreme iz beauty rutine. I takvom tipu kože je potrebna dnevna doza hidratacije. Lagana hidratantna krema poput gela pomoći će vam da izbjegnete onaj osjećaj masnoće koji imate od losiona i teških krema.

Izradite sami: Idealni ljetni piling za njegu lica i tijela


IZBJEGAVANJE ULJA

Opće je poznato da osobe s masnom kožom izbjegavaju korištenje ulja iz straha da će im koža od toga biti još masnija, no to je pogrešno. Naime, neka ulja sadrže antibakterijska i protuupalna svojstva koja zapravo pomažu u regulaciji lučenja sebuma.

KORIŠTENJE KRIVIH TONIKA

Izbjegavajte tonike koji kožu čine sjajnijom, birajte one bez alkohola namijenje uravnotežavanju kože lica.
FOTO: PEXELS