LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GOVORIT ĆE LJUDI IZ PRAKSE

Na Filozofskom u Osijeku održat će se predavanje o važnosti podrške djeci s traumama

Sudionici će se moći upoznati s pojmom traume s naglaskom na kompleksnu traumu te njenim utjecajem na razvoj djetetovog mozga i općenito na razvoj djeteta.

Sudionici će se moći upoznati s pojmom traume s naglaskom na kompleksnu traumu te njenim utjecajem na razvoj djetetovog mozga i općenito na razvoj djeteta.

Djeca su budućnost, međutim životno iskustvo neke djece znantno se razlikuje od iskustva one druge. S tim u mislima na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će se predavanje na temu Podrška djeci s iskustvom traume u školskom okruženju  koje će se održati u utorak, 7. veljače 2023. godine s početkom u 17,00 sati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu Osijek.

U uvodnom dijelu predavanja sudionici će se moći upoznati s pojmom traume s naglaskom na kompleksnu traumu te njenim utjecajem na razvoj djetetovog mozga i općenito na razvoj djeteta. U drugom dijelu predavanja bit će govora o tome kako okolnosti i zahtjeve u školskom okruženju neka djeca s iskustvom traume mogu prepoznati kao nesigurne i ugrožavajuće te koje strategije preživljavanja mogu aktivirati. Nadalje, bit će govora i o konstruktivnim strategijama odraslih kao odgovor na neadekvatne reakcije djece te o brizi za vlastito mentalno zdravlje svih koji rade u odgojno-obrazovnim institucijama i izloženi su profesionalnom stresu i sekundarnoj traumatizaciji.

Predavanje će održati Višnja Matić i Davor Vinković, psiholozi SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Oba predavača imaju višegodišnje iskustvo rada s djecom i mladima koja su bila izložena traumatskim situacijama kroz svoje odrastanje te svakako posjeduju vrlo važno praktično i životno iskustvo u radu s njima.

Budući da je broj mjesta ograničen, potrebno je popuniti prijavu interesa za sudjelovanjem na navedenom predavanju do 7. veljače 2023. godine.

Svi zainteresirani mogu iskazati svoju intenciju sudjelovanja ispunjavanje obrasca koji je dostupan ovdje.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA