LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAVJETI ZA MLADE

Lakše do cilja

Važno je održati fokus na onome što smatramo bitnim

Važno je održati fokus na onome što smatramo bitnim

Uz sve obaveze na faksu, poslu, u svakodnevici ponekad se pitamo kako na najlakši način doći do zacrtanog? Mnoga istraživanja su uzela kao dobar primjer korištenje naše mentalne slike nečeg drugim imenom vizualizaciju. Stanje kada fokusiramo naš podsvjesni um na ono što ostvariti u svom stvarnom životu. 

Biraju li studenti fakultete prema osobnim preferencijama ili potrebama tržišta rada?


Naš um ne može razlikovati zamišljeno od stvarnog. Kada zamislimo da smo uspjeli u nečemu, to nam može pomoći da zaboravimo podsvjesne strahove ili sumnje u sebe. Vizualizacijom također pokazujemo dijelu našeg mozga na što se trebamo fokusirati, te tako lakše zamjećujemo potencijalne kreativne ideje, prilike i rješenja koja nam mogu pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. 

Kako u odnosu na naše EURO protivnike stojimo u „utakmici” ulaganja u obrazovanje i (ne)zaposlenost mladih?


Kada kreirate ploču vizija, poželjno je da postavite slike onoga što biste svojim očima vidjeli ako biste to iskustvo doživjeli u svom životu. Da bi rezultati tehnike vizualizacije bili uspješni ovisit će o tome koliko ćete si realno moći predočiti to iskustvo maštom. Uz dovoljnu dobru vizualizaciju u glavi, ploča neće niti biti potrebna. 

IZVOR: LJEPOTAIZDRAVLJE.HR
FOTO: STUDENTSKI.HR