LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Indoor” vježbe

Kratke vježbe za one koji nemaju vremena

Studentice koje nemaju puno vremena, a imaju volje za tjelovježbu sigurno će zavoljeti ovaj kratki program vježbi čučnjeva.

Studentice koje nemaju puno vremena, a imaju volje za tjelovježbu sigurno će zavoljeti ovaj kratki program vježbi čučnjeva.

Kod studenata je česta pojava manjak vremena. Previše je neodgodivih predavanja i drugih obveza u ovo vrijeme ispita pa najviše vremena provodimo doma. Bitno je baviti se fizičkom aktivnošću, a kada vam kažemo da to radite doma, u svoja četiri zida, sigurno će vam se pojaviti upitnik iznad glave. Kako bi promijenili taj upitnik u žarulju odlučili smo za vas istražiti i napisati nekoliko vježbi koje bi bile savršene za izvođenje kod kuće.

Ovo bi moglo najviše zanimati studentice pošto se radi o čučnjevima, ali možda se tu nađe i pokoji student. Pa počnimo!

Svaku od ovih vježbi potrebno je ponoviti u dvije serije od 20 ponavljanja, tj. 2x20.

1. Squat Heel Taps 

Namjestite se u poziciju za čučanj, s blago savijenim koljenima. Naizmjence u tom položaju podižete jednu po jednu nogu i dodirujete petu sa suprotnom rukom. Npr. dižete lijevu nogu, a petu dodirujete s desnom rukom.

Primjer izvođenja vježbe se nalazi OVDJE.

2. Tush Touch

Nalazite se u položaju za čučanj. Ruke ispružite ravno, njima dodirujte pod i vraćajte se natrag u čučanj.

3. Low Rise Squats

Počinjete opet od pozicije čučnja i spuštate stražnjicu što više možete (otprilike deset centimetara iznad poda) i vraćate se natrag u poziciju čučnja.

Primjer izvođenja vježbe nalazi se OVDJE.

4. Soccer Ball Squat

U položaju ste čučnja. Ustajete na jednoj nozi dok drugu zabacujete u drugu stranu, kao da udarate loptu unutarnjom stranom stopala. Zatim se vraćate u čučanj i radite isto s drugom nogom. Jedno ponavljanje je završeno kada to napravite s obje noge.

5. Bulgarian Squat

Za ovo vam je potrebna stolica ili neki niži predmet od stolice. Stanite ispred, leđima okrenuti tom predmetu, i stavite jednu nogu na njega (zabacite  prema iza), a drugu koja je na podu spustite pod pravi kut i u tom položaju radite čučnjeve. 20 s jednom i 20 s drugom nogom.

Primjer izvođenja vježbe nalazi se OVDJE.

Vježbe nisu teške, ali uvijek je lakše tražiti izlike. Odviknimo se tih navika i počnimo razmišljati drugačije. Malim koracima da savršenog tijela!

FOTO: MUSCUS TUMBLR