LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Važnost osobne higijene

Kozmetika koju ne biste trebale posuđivati prijateljicama

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vas cimerica zamoli da joj posudite maskaru ili ruž, a da niste ni razmišljale kakve bi to posljedice moglo ostaviti.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vas cimerica zamoli da joj posudite maskaru ili ruž, a da niste ni razmišljale kakve bi to posljedice moglo ostaviti.

Većina djevojaka navikla je dijeliti neki dio svoje kozmetike, jer kada prespavate budilicu i žurite na fakultet, nemate baš vremena za dotjerivanje i šminkanje. Iako su nas učili kao djecu da je lijepo sve dijeliti, kada je u pitanju kozmetika, neka se pravila ponašanja moraju prekršiti. Donosimo vam sedam kozmetičkih proizvoda za koje je pametnije da se njima koristi samo njihova vlasnica.

1. Ruževi, sjajila, balzam za usne

Ovo su vjerojatno najčešći proizvodi koji se posuđuju među curama jer zašto kupiti svoj ruž kad možeš uzeti cimeričin? Ipak, preporučujemo vam da ne dijelite ruževe i slične proizvode jer je to najlakši način kojim se prenose bakterije i infekcije.  

FOTO: Flickr

2. Maskara

Vjerojatno nije neko veliko iznenađenje da sve što koristite na očima, nikada ne smijete dijeliti. Očni kapci su veliki prijenosnici bakterija, a osoba i ne mora imati vidljive simptome infekcije koju može prenijeti drugoj osobi. Zadržite svoje maskare za sebe!

3. Britvice

Kao što i same znate, britvice su pune dlačica, a ponekad i krvi i to je dovoljan razlog da ih se drži samo za sebe. Britvica, osim dlačica skida i jedan dio kože i tako može pokupiti klice koje se onda lako prenose na osobu koja tu britvicu posuđuje. Također, pazite gdje odlažete svoje britvice jer i samo mjesto držanja može biti prijenosnikom gljivica i bakterija.

4. Kistovi i spužvice

Ovi proizvodi najveći su kriminalci na ovome popisu! Spužvice i kistovi kojima nanosite puder ili korektor ulaze svakodnevno u vaše pore i nikako se ne smiju dijeliti. Također je preporučljivo da ih perete jednom tjedno i koristite na čistom licu.

FOTO: Pixabay

5. Četkice za zube

Vjerojatno je većini i samo razmišljanje o dijeljenju četkice za zube odvratan pojam, ali ipak ima i onih koje svojim najboljim prijateljicama u nužnim slučajevima posude svoju četkicu. Ne moramo ni govoriti koje sve prijenosnike imaju četkice za zube, ali napomenimo da se na taj način mogu prenijeti bilo kakve krvno prenosive bolesti.

6. Dezodoransi u sticku

Nakon nanošenja svojega dezodoransa u sticku direktno na kožu nikako ne pomišljajte na njegovo dijeljenje po svlačionici ili slično. Takvi dezići dolaze u dodir s vašim dlačicama i kožom i tako mogu prenijeti bakterije, ali i razviti infekcije.

7. Četke za kosu

Ovo sigurno niste očekivale na ovome popisu, ali sjetimo se da četke mogu prenijeti uši ili neke infekcije vlasišta. Zato bolje držite svoje četke za kosu za sebe!

FOTO: Flickr

Kada je riječ o zdravlju i ljepoti, na prvom bi mjestu svakoj djevojci trebala biti higijena svih proizvoda koje koristi. I vi i vaše prijateljice bit ćete sretnije i zdravije ako neki proizvod zadržite samo za sebe. 

FOTO: FLICKR