LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TIPS&TRICKS

Kako se riješiti negativnih misli?

Svi se želimo osjećati super svaki dan. Međutim, ponekad nije jednostavno zaobići stress, anksioznost, probleme sa spavanjem ili depresiju. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vas naučiti razmišljati pozitivno.

Svi se želimo osjećati super svaki dan. Međutim, ponekad nije jednostavno zaobići stress, anksioznost, probleme sa spavanjem ili depresiju. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vas naučiti razmišljati pozitivno.

Najveći razlog zbog kojeg nas preplavljuju negativne misli su duboko ukorijenjena uvjerenja. Zbog njih nam je često jako teško promijeniti perspektivu i početi razmišljati pozitivno. Donosimo vam četiri savjeta koji će vam omogućiti unošenje pozitivnih promjena u život.

Uključite vizualizaciju u svoju dnevnu rutinu

Vizualizacija je tehnika koja vas može napuniti pozitivnom energijom, opustiti vas, ali i utjecati na vašu budućnost. Dokazano je da vizualizacija može povećati motivaciju, samopouzdanje i samoefikasnost, a poboljša i motoričke funkcije i priprema vaš mozak za uspjeh!  

Zamišljajte pozitivne ishode, ostvarene ciljeve, putovanja, novac… sve ono što želite! Uključite sva vaša osjetila. Vizualizirajte svakoga dana i tako kreirajte pozitivan osjećaj koji će vas pripremiti za dobre rezultate i uspjeh!

Pravilno formulirajte misli

Negativne misli čine svaki problem ili izazov još težim. Svaki put kada pomislite da će se dogoditi nešto lose, da se stvari neće odviti u vašu korist ili da nećete postići željene ciljeve, okrenite smjer svojih misli.

Ponovite si: „sve je u redu“, „stvari će se odviti onako kako je najbolje za mene“, „sve je moguće“.

Vaše misli moraju biti pozitivno utemeljene, ali na način da u njih zaista vjerujete i pronađete unutarnji mir. Iako će ovo zahtijevati malo truda, vježbajte nove misli i budite uporni!

Odvojite vrijeme za ono što volite

Kada se krenete nečemu radovati, vaš um postaje produktivan. Osjećate se ispunjeno, živo, puno energije. Da biste se tako osjećali svakoga dana, trebate odvojiti vrijeme za ono što vas čini sretnim. Zapravo, ne postoji ništa važnije od toga da se osjećate dobro. Kada ste pozitivni i vodite računa o sebi, lakše nosite sa svim životnim izazovima.

Znajte da ništa nije konačno

Ništa nije konačno, trajno i zauvijek. Ni trenutni posao koji ne volite, ni nesretan ljubavni život, ni loše zdravlje. Iako vam se nekad čini da je, vjerujte da nije.

Čime god da ste nezadovoljni, važno je da prihvatite stav da se sve može promijeniti i poboljšati. Kada to prihvatite, osjetit ćete ogromno olakšanje i bit će vam mnogo lakše misliti pozitivno o stvarima zbog kojih se osjećate loše.

FOTO: PEXELS