LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priprema za ispite i kolokvije

Idealne vježbe i aktivnosti za bolju koncentraciju

Ako želite malo odmoriti od učenja tijekom kolokvija, okušajte se u jednostavnim vježbama i aktivnostima koje vam neće oduzeti puno vremena.

Ako želite malo odmoriti od učenja tijekom kolokvija, okušajte se u jednostavnim vježbama i aktivnostima koje vam neće oduzeti puno vremena.

Vrijeme je kolokvija i mozak ti je pun informacija koje bi volio nekako racionalizirati i malo se opustiti? Nije nužno da ideš u teretanu ili se počneš baviti sportom, dovoljno je samo deset minuta određenih vježbi ili aktivnosti kako bi se mozak malo odmorio od učenja i tijelo prikupilo dovoljno energije za nastavak rada. 

1. Trčanje u prirodi – proljeće je i sunce sja, što znači da je vrijeme kao stvoreno za aktivnosti u prirodi. Dovoljno je nekoliko minuta laganog trčanja i već ćeš se osjećati bolje.

2. 10-minutni trenig kod kuće – danas je tehnologija toliko suvremena da teretana, ili barem neke vježbe, mogu doći u tvoj dom, a sve zahvaljujući video uracima za vježbanje. Ovaj način aktivnosti poboljšati će rad tvog srca, ali i pokrenuti sve mišiće u tijelu. 

3. Ples po sobi  iako možda nije nešto što bi vam palo na pamet, plesanje po sobi može biti jako zabavno, a tijekom njega rade mišiči trbuha i nogu. Osim što ćete se osjećati kao zvijezda neke grupe, poradit ćete na kvaliteti rada srca.

4. 10-minutna joga – YouTube je najpopularniji kanal za videe joge koju možete vježbati od 8 minuta do sat vremena

5. Sam svoj trener – ako nemate druge mogućnosti ili želite drugačiji tip sportskih aktivnosti, svakako možete sami kreirati svoje vježbe koje ćete povremeno napraviti. Predlažemo kombinaciju trbušnjaka, sklekova, vježbi za stražnjicu i pravilno držanje leđa. 

FOTO: FLICKR