LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vježbanje je IN

Do odlične forme već nakon 10 tjedana

Program vježbanja Focus T25 traje oko 25 minuta dnevno, a odraditi ga možete u udobnosti svog doma. Sastoji se od 5 treninga tjedno.

Program vježbanja Focus T25 traje oko 25 minuta dnevno, a odraditi ga možete u udobnosti svog doma. Sastoji se od 5 treninga tjedno.

Vježbanje je in serija je članaka kojom u travnju želimo pobuditi interes za zdravim životom. Iako ga na Instagramu i drugim društvenim mrežama ne manjka, od viška glava ne boli. Probajte se pokrenuti i, bez obzira na brojne obaveze na fakultetu, ne zaboravite svoje tijelo koje treba brigu.

Ako u svom ispunjenom i užurbanom danu nemate vremena za tjelesnu aktivnost u trajanju od sat ili dva vremena, pokušajte s programom vježbanja Focus T25 koji traje oko 25 minuta dnevno. Vjerujemo da će vas oduševiti jer je IN i među mlađom populacijom.

Program je osmislio Shaun T i on je primjeren svima: od početnika do aktivnih sportaša željnih sportskih promjena. Za njega nije potrebna dodatna oprema ni sprave, tako da nije nužan odlazak u teretanu, već ga možete odraditi u udobnosti svog doma. Program se sastoji od 5 treninga tjedno po 25 minuta te pauzom za vikend. Cilj je ovih treninga visokog intenziteta, uz visokointenzivne kardio aktivnosti, potaknuti gubljenje masnog tkiva i tonizaciju mišića. Dizajniran je tako da se nakon svakog treninga radi brzo i intenzivno 2-5-minutno istezanje, pa trening zapravo ukupno traje do 30 minuta. Potrebno je izvoditi ga 10 tjedana.

Tvorac ovog programa vodio se spoznajama da kratki treninzi visokog intenziteta znatno bolje funkcioniraju za topljenje masnog tkiva od onih dužih nižeg intenziteta. Budući da kratko traje, od samog početka zahtjeva se visok ritam. Ako niste u formi, već nakon par minuta ćete se znojiti i imati značajno povišen puls. Također, ovaj trening obiluje svim vrstama skokova. Uz skokove, Focus T25 sadrži i iskorake, čučnjeve i pokrete trčanja što su pokreti koji zahtijevaju visok kardio ritam, a troše velik broj kalorija. Vježbe se rade u obliku kružnog treninga, a svaka vježba zahtjeva fokusiranost na određenu mišićnu skupinu.

Focus T25 sastoji se od dva ciklusa vježbanja, piše Fitness.com: Alfa i Beta. Tijekom Alfa ciklusa, treninzi su usmjereni na stvaranje osnova za izgradnju vrhunske forme. Vježbači će raditi kardio vježbe koje troše kalorije, poboljšavaju brzinu i agilnost te utječu na snagu i izdržljivost, a usmjereni su na mišiće corea i donjeg dijela tijela. Beta ciklus pomoći će u stjecanju izraženijih mišića corea, a brzinski drilovi i procedure topit će kalorije, jačajući noge i gornje dijelove tijela. Ovaj dio treninga sadrži vertikalne i horizontalne pokrete koji poboljšavaju eksplozivnost i agilnost. 

Cilj je ovog programa da u kratkom vremenu odradite vrhunski trening koji će vam, ako krenete odmah, uz pravilnu prehranu, pomoći istopiti nakupljeno masno tkivo i steći formu do prvog ovogodišnjeg skidanja u kupaći kostim!

FOTO: PIXABAY