LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VARLJIVA ZIMA

Čak i ako ne osjećamo žeđ, pijenje vode zimi jako je važno, evo i zašto

Zimi nemamo naviku imati bocu vode kod sebe, a to zapravo znači samo da smo izloženiji dehidraciji, što je naročito bitno spriječiti u sezoni gripe kada gubimo tekućinu kroz kašalj i prehladu.

Zimi nemamo naviku imati bocu vode kod sebe, a to zapravo znači samo da smo izloženiji dehidraciji, što je naročito bitno spriječiti u sezoni gripe kada gubimo tekućinu kroz kašalj i prehladu.

O važnosti ispijanja vode najčešće se priča ljeti, međutim zimi je ispijanje vode jednako važno jer je i pad temperatura jedan od uzroka dehidracije. Bili u žiži kolokvija, ispita ili ne - nikada ne zaboravite piti vodu, čak i ako vam tijelo ne pokazuje osjećaj žeđi.

Manjim znojenjem osjećamo i manju potrebu za pićem, ali ono što ne znamo je da naše tijelo treba kontinuirano izbacivati ​​tekućinu, čak i kada je hladno. Iz tog razloga važno je da nikada ne prestanemo gasiti žeđ jer to što ne osjećamo žeđ ne znači da našem tijelu ne treba voda. Stoga, zimi treba biti oprezan i neke stvari jednostavno ustaliti kao rutinu, a to je ispijanje vode.

Osjećate li i vi peckanje dok jedete kivi? Doznajte je li riječ o normalnoj reakciji i kako umanjiti taj osjećajZimi nemamo naviku imati bocu vode kod sebe, a to zapravo znači samo da smo izloženiji dehidraciji, što je naročito bitno spriječiti u sezoni gripe kada gubimo tekućinu kroz kašalj i prehladu. 

Otkrivena još jedna posljedica koju je pandemija ostavila na mlade ljude


Ispravno pijenje tijekom dana čak i tijekom zimske sezone, ne čekajući poticaj žeđi, stoga može izbjeći tipične simptome dehidracije kao što su:

  • suha usta
  • pospanost
  • umor
  • suha koža
  • glavobolja
  • zatvor
  • vrtoglavica
Također, tako možete izbjeći i težu dehidraciju koja može dovesti i do stanja poput upale očiju, naborane kože ili slabosti pri brzom ustajanju iz sjedećeg u stojeći položaja.

Stoga je zdrava navika nedvojbeno ne čekati poticaj žeđi, koji počinje djelovati kada gubitak vode premaši najmanje 0,5% tjelesne težine, već piti neprestano tijekom dana, piše Novi list.
IZVOR: NOVI LIST