LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrav život

7 jednostavnih zdravih navika koje svi mogu uvrstiti u svoj život

Ako nikako ne možete dovesti svoj život u red, pokušajte s nekoliko jednostavnih aktivnosti koje bi vam vrlo brzo mogle postati rutina.

Ako nikako ne možete dovesti svoj život u red, pokušajte s nekoliko jednostavnih aktivnosti koje bi vam vrlo brzo mogle postati rutina.

Ako se nikako ne možete natjerati na zdraviji život, mogli bi vam biti od koristi savjeti koje donosimo u nastavku. Napravili smo popis nekoliko jednostavnih stvari koje biste mogli uvrstiti u svoje zdrave životne navike bez puno muke.

Smoothie

Pokušajte se natjerati da svaki dan ujutro pripremite smoothie. Osim što ćete tijelu pružiti nešto dobro i zdravo, ujedno biste mogli biti prisiljeni malo se više kretati ako se budete potrudili prošetati do obližnje tržnice ili susjede kako biste dobili domaće voće i povrće umjesto onog koje kupujete u trgovini.

Zdrav doručak

Ponekad možete preskočiti smoothie i napraviti drugačiji doručak. Zobene žitarice s mlijekom ili zobena kaša dobar su izbor. Osim što ih je jednostavno pripremiti, držat će vas sitima duže vremena.

Izbacite šećer iz kave

Ako pijete puno kave, ovaj bi vam potez mogao biti od koristi. U početku će vam biti čudno, no ako ste pravi kavoljubac, vjerujemo da ćete brzo zavoljeti nešto gorču kavu i da će vam kasnije ona zašećerena postati potpuno odbojna.

Kavu (ponekad) zamijenite kavom

Ovaj savjet također bi mogli primijeniti kavoljupci koji piju šalice i šalice kave dnevno. Iako i čaj nerijetko ima kofeina, ipak imate na izbor više vrsta pa jednom možete popiti zeleni, drugi put voćni, treći put bijeli čaj i slično.

Kratka tjelovježba

Teško je natjerati se svaki dan na vježbanje pa bi bilo dobro da skinete neku od dostupnih aplikacija u moru njih koje nudi izazove. Primjerice, pokušajte pronaći aplikaciju koja ima višetjedni program koji vam daje mogućnost da odaberete koji dio tijela želite vježbati, kada, koliko dugo i slično. Bilo bi dobro i kada bi aplikacija imala podsjetnik koji bi vas podsjetio da je vrijeme za vježbu.

Podsjetnik za vodu

Danas postoji aplikacija gotovo za sve, pa tako postoje i one koje će vam slati dosadne podsjetnike da biste trebali popiti vode. Opće je poznato da je potrebno piti što više vode kako bismo hidratizirali tijelo i pozitivno djelovali na kompletni organizam. 

Kvalitetniji san

Pokušajte među svoje navike ubaciti i kvalitetnije spavanje, odnosno, pokušajte za početak bar kroz nekoliko tjedana odlaziti spavati otprilike u isto vrijeme kako biste spavali oko 8 sati. Ako vam je teško odmah dovesti u red svoje spavanje, možete si u samim počecima uvrstiti koji cheat day i tih dana otići kasno spavati, a s vremenom vam možda postane sve primamljivija misao da što bolje spavate.
FOTO: UNSPLASH