LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravlje i ljepota

5 hobija za zdraviji način života

Uz ovih pet hobija možete voditi zdraviji život.

Uz ovih pet hobija možete voditi zdraviji život.

Za one koji nemaju vremena za odlazak u teretanu, a žele biti fit, ovih pet hobija odlična su alternativa jer pomažu u vođenju zdravog života, kažu stručnjaci.

Kuhanje
Ako još niste, naučite kuhati jer tako možete birati namirnice bogate vitaminima, mineralima, bjelančevinama, vlaknima i zdravim mastima za pripremu jela za razliku od gotove hrane koja često sadrži nepotrebna ulja, masti i aditive, savjetuju stručnjaci, prenosi N1.

Planinarenje
Provesti nekoliko sati u planinama odlična je vježba za održavanje forme te za kardiovaskularni sustav. Biti okružen prirodom i disati svježi zrak pomaže u opuštanju i smanjivanju stresa. Ako ne živite u blizini planina prošetajte parkom.

Čitanje
Iako na prvu zvuči smiješno i nepovezano s fit životom, čitanje pozitivno utječe na zdravlje, a dobro zdravlje je temelj svega. Trideset minuta čitanja smanjuje krvni tlak i stres kao i trideset minuta joge, otkrili su stručnjaci. Kako bi se stvorila navika čitanja preporučuje se odabrati knjigu s temom koja vam je omiljena, a nema preveliki broj stranica.

Plesanje
Neovisno o vrsti plesa, ova aktivnost pomaže da na zabavan način izgubite dodatne kilograme. Plesanje poboljšava koordinaciju, ravnotežu i fleksibilnost, kao i snagu te formu tijela.

Joga
Osim za poboljšanje raposloženja i oslobađanja napetosti, joga pomaže i za bolju fleksibilnost i snagu. Dovoljno je samo nekoliko poza joge par minuta dnevno za dobre rezultate.
FOTO: PIXABAY.COM