LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAZNAJ PRIMJERE ZADATAKA

U subotu se provodi testiranje za ulazak u Mensu, prošle godine upisali rekordan broj članova

Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 140 tisuća članova, a minimalna granica za pristupanje testiranju je 14 godina.

Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 140 tisuća članova, a minimalna granica za pristupanje testiranju je 14 godina.

Hrvatska Mensa održava testiranje inteligencije u subotu 25. ožujka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a riječ je ujedno o prvom ovogodišnjem testiranju. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 140 tisuća članova.

Prošla, 2022. godina je bila iznimna za Hrvatsku Mensu, u kojoj je između ostaloga, obilježila 25. godišnjicu postojanja. Obljetnička godina je okončana s najvećim brojem članova (1322) u jednoj godini od osnutka, s čak 300 članova više u odnosu na 2005. godinu u kojoj je dosegnut najveći broj članova do prijašnje. Što se tiče testiranja, u 2022. je testiran najveći broj kandidata u jednoj godini od osnutka Udruge, sa zaključnim brojem od 1212 osoba. U okviru prošlogodišnjeg Međunarodnog dana inteligencije, testirano je sveukupno 367 pristupnika u svih 5 najvećih hrvatskih gradova, što predstavlja dosad najveći broj osoba koje su pristupile testiranju u jednome danu, rekao je Krešimir Kružić iz Odjela za odnose s javnosti Hrvatske Mense.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

FOTO: Hrvatska Mensa

 
FOTO: UNSPLASH