LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna edukacija

Ženska soba organizira edukaciju o seksualnom nasilju i nasilju u obitelji namijenjenu studenticama i studentima

Edukacija je namijenjena studenticama i studentima medicinskog fakulteta, fakulteta sestrinstva i psihologije, a moći će prisustvovati 15 studenata.

Edukacija je namijenjena studenticama i studentima medicinskog fakulteta, fakulteta sestrinstva i psihologije, a moći će prisustvovati 15 studenata.

Ženska soba organizira edukaciju na temu seksualnog nasilja i nasilja u obitelji Seksualno nasilje i nasilje u obitelji: prepoznavanje i specifičnosti rada s osobama koje su preživjele nasilje namijenjenu studenticama i studentima medicinskog fakulteta, fakulteta sestrinstva i psihologije.

Održat će se tijekom dva dana: 16. rujna od 9:30 do 15:15 sati te 17. rujna od 09:00 h do 15:30 h. Dvodnevna će se edukacija održati za maksimalno 15 sudionika/sudionica poštujući epidemiološke mjere i propise. Mjesto održavanja dvodnevne edukacije sudionicama i sudionicima bit će javljeno naknadno (uži centar Zagreba). 

Edukaciju će voditi članice Ženske sobe, Josipa Tukara Komljenović, mag. soc, i Kristina Mihaljević, mag. paed. soc, trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici suzbijanja seksualnog nasilja. Predavačice na edukaciji su i članice organizacije, dr. sc. Maja Mamula, psihologinja i koordinatorica te Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur, voditeljica pravnog tima.

Obrađivat će se teme nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, pravnog aspekta nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, specifičnosti u radu s osobama koje su preživjele seksualno nasilje, te će se sudionike/sudionice educirati o vještinama i znanju potrebnim za prepoznavanje nasilja u budućem profesionalnom radu.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno te su svim sudionicima i sudionicama edukacije osigurani radni materijali, osvježenje i ručak oba dana.

Svi su sudionici obavezni sudjelovati na oba dana edukacije te u grupnom planiranju i sudjelovanju na javnom događanju (online ili javnoj akciji u Zagrebu, ovisno o epidemiološkim mogućnostima) koju će Ženska soba organizirati povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite mentalnog zdravlja (10. listopada). 

Krajnji rok za prijavu je utorak, 14. rujna, a za prijavu je potrebno na e-adresu zenska.soba@zenskasoba.hr poslati životopis s kontakt podacima i motivacijsko pismo (do dvije kartice teksta). 

Zainteresirani će sudionici i sudionice po završetku izvršenih obaveza primiti potvrdu o završenoj edukaciji i volonterskom angažmanu.

Edukacija je sastavni dio programa Centar za žrtve seksualnog nasilja kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo i Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.
FOTO: UNSPLASH