LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Želiš studirati u inozemstvu, ali nemaš vremena za dugoročnu mobilnost? Razmisli o ovoj opciji

Studenti na kraćim boravcima od 5 do 14 dana ostvaruju financijsku potporu u iznosu od 79 eura dnevno, dok studenti na dužim boravcima od 15 do 30 dana primaju 56 eura dnevno.

Studenti na kraćim boravcima od 5 do 14 dana ostvaruju financijsku potporu u iznosu od 79 eura dnevno, dok studenti na dužim boravcima od 15 do 30 dana primaju 56 eura dnevno.

Ako želiš studirati u inozemstvu, ali nemaš vremena za dugoročnu mobilnost, kratkoročna mobilnost može biti bolja opcija. Program kratkoročne mobilnosti omogućava studentima da provedu između 5 i 30 dana na inozemnoj instituciji, gdje stječu nova znanja i iskustva bez potrebe za dugotrajnim boravkom.

Postoji nekoliko vrsta kratkoročne mobilnosti. Prva opcija, kombinirana kratkoročna mobilnost, namijenjena je preddiplomskim i diplomskim studentima te uključuje boravak od 5 do 30 dana u inozemstvu uz dodatni virtualni dio. Druga opcija, kratkoročna mobilnost za poslijediplomske studente, također traje od 5 do 30 dana, ali ne zahtijeva virtualnu komponentu. Treća opcija je kombinirana mobilnost unutar Blended Intensive Programme (BIP), koji spaja fizičku i virtualnu mobilnost.

Sveučilište u Zadru objavljuje Natječaj za subvencije smještaja kod privatnog stanodavca



Studenti na kraćim boravcima od 5 do 14 dana ostvaruju financijsku potporu u iznosu od 79 eura dnevno, dok studenti na dužim boravcima od 15 do 30 dana primaju 56 eura dnevno. Postoji i dodatak u iznosu od 100 ili 150 eura, uz financiranje jednog dana putovanja, kao i dodatnog dana za ekološki prihvatljivo putovanje poput vožnje vlakom, autobusom, biciklom ili zajedničkim prijevozom.

Pokreće se novi pilot projekt usmjeren na poslijedoktorske istraživače


Prije prijave za Erasmus+ financijsku potporu potrebno je pribaviti pozivno pismo od prihvatnog sveučilišta koje organizira BIP program ili kod kojeg ćeš boraviti. Rok za prijavu je 45 dana prije planiranog odlaska. Uz ispunjeni prijavni obrazac, motivacijsko pismo i životopis, potrebno je dostaviti presliku osobne iskaznice, potvrdu o statusu studenta, prijepis ocjena, potvrdu o znanju jezika i prihvatno pismo. Za članove Erasmus Student Networka (ESN) potrebna je i potvrda o sudjelovanju, a studenti u nepovoljnom položaju trebaju priložiti dodatnu dokumentaciju.

Popis dostupnih BIP programa može se pronaći na web stranici. Za dodatne savjete pri odabiru odredišta kratkoročne mobilnosti studenti se mogu obratiti Erasmus+ koordinatoru na svom odjelu ili poslati upit na adresu short.mobility@unizd.hr.

IZVOR: URED ZA MEĐUNARODNE ODNOSE, SVEUČILIŠTE U ZADRU
FOTO: CANVA PRO / MARTIN-DM, ILUSTRACIJA