LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iz čak 19 zemalja

XV. Peradarski dani u Puli: Međunarodni simpozij o peradarstvu okupio stručnjake iz 19 zemalja

Peradarski dani 2024. ponovno su dokazali svoju važnost kao platforma za pozitivnu suradnju različitih stručnjaka iz područja peradarstva.

Peradarski dani 2024. ponovno su dokazali svoju važnost kao platforma za pozitivnu suradnju različitih stručnjaka iz područja peradarstva.

U organizaciji Centra za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta, od 22. do 25. svibnja 2024. godine, Pula je bila domaćin XV. znanstveno-stručnog simpozija Peradarski dani 2024. Taj značajan događaj održan je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva te Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske, kao i pod pokroviteljstvom prestižnih organizacija World's Poultry Science Association i World Veterinary Poultry Association.

Simpozij je okupio 270 sudionika iz 19 zemalja, koji su tijekom tri dana intenzivnog programa imali priliku razmijeniti najnovija znanstvena i stručna saznanja iz područja peradarstva. Program je obuhvaćao niz usmenih i poster-prezentacija, a poseban interes izazvao je panel na temu Cijepljenje protiv influence (ptičje gripe): mogućnosti i ograničenja.

Međunarodni znanstveni simpozij „Doctor angelicus” u čast sv. Tome Akvinskog



Na ovogodišnjim Peradarskim danima aktivno su sudjelovali i djelatnici Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Iz Zavoda za bolesti peradi s klinikom, sudionici su bili izv. prof. dr. sc. Željko Gottstein, izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić i dr. sc. Liča Lozica, dok su Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja predstavljali prof. dr. sc. Kristina Matković i izv. prof. dr. sc. Mario Ostović. Na svečanom otvaranju simpozija, sudionike je u ime fakulteta pozdravio prodekan za financijsko poslovanje i investicije, izv. prof. dr. sc. Hrvoje Capak.

Osmi simpozij studenata doktorskih studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta


Peradarski dani 2024. ponovno su dokazali svoju važnost kao platforma za pozitivnu suradnju različitih stručnjaka iz područja peradarstva. Simpozij nije bio samo prilika za razmjenu stručnih i znanstvenih spoznaja nego i za ugodno i prijateljsko druženje sudionika. Raznolikost tema i visokokvalitetne prezentacije omogućile su svim prisutnima da steknu nova znanja i uvide, te unaprijede svoje profesionalne vještine.

Kao i prethodnih godina, Peradarski dani pokazali su se kao neizostavan događaj za sve one koji su uključeni u peradarsku industriju, pružajući im priliku za umrežavanje i jačanje međunarodne suradnje. Taj simpozij nastavlja tradiciju izvrsnosti, postavljajući visoke standarde za buduće događaje i doprinosi napretku peradarstva na globalnoj razini.

IZVOR: FACEBOOK VETERINARSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: CANVA PRO/PEXELS, XV. PERADARSKI DANI U PULI