LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volonterska nagrada

Volonterski Oskari stigli su u dobre ruke

Nagrada Volonterski Oskar za volontera/ku godine i za životno djelo dodjeljuje se jednom godišnje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba.

Nagrada Volonterski Oskar za volontera/ku godine i za životno djelo dodjeljuje se jednom godišnje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba.

Ovogodišnja dobitnica Volonterskog Oskara je Sara Terzić iz Udruge za promicanje potreba djece, mladih i odraslih s posebnim potrebama „Smiješak za sve“, piše Hina.

Sara Terzić je s volontiranjem u Udruzi počela još u ožujku 2019. godine –  redovito u sklopu projekta Laku noć, pričoljupci! Osim toga je sudjelovala i na projektima Dekica za snove (čitanje priča na otvorenom djeci iz vrtića i osnovnih škola), Tragovima hrvatskih velikana (čitanje o velikanima u Mjesecu hrvatske knjige) te brojnim drugim.
 


VEZANO: Zajedno za društvenu dobrobit: Međunarodni dan volontera



Volonterskog Oskara dodjeljuje Volonterski centar Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.
 

Dobitnica za životno djelo 


Dobitnica ovogodišnjeg Volonterskog Oskara za životno djelo je Ljeposlava Barta iz Udruge umirovljenika Novi Zagreb. Ljeposlava je prema Hini „cjeloživotnim zalaganjem i pomaganjem kroz brojne volonterske akcije dala nemjerljivo puno zajednici“.
 

VEZANO: JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla: ambiciozni ciljevi CERM-ovog projekta za mlade



Nagrade su se dijelile u još dvije kategorije: „Volontiranje u školskom sektoru” gdje je pobjednik zagrebačka XV. gimnazija, dok je u kategoriji „Volontiranje u poslovnom sektoru" pobijedila tvrtka Span d.d. 

Ove se godine dodijelio 15. Oskar u nizu, a za ulazak u selekciju potrebno je biti stariji od 15 godina i na području Grada Zagreba odraditi najmanje 80 volonterskih sati kroz deset mjeseci i sudjelovati u volonterskim angažmanima koji su trajali najmanje tri mjeseca u tekućoj godini.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA