LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BORBA PROTIV NEZAPOSLENOSTI KOD MLADIH

JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla: ambiciozni ciljevi CERM-ovog projekta za mlade

Ovaj dvogodišnji CERM-ov projekt aktivno će se provoditi u Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Sisačko-moslavačkoj županiji te online diljem cijele Hrvatske, usmjeravajući se na važnost volontiranja kao ključnog koraka prema ostvarenju uspješne karijere.

Ovaj dvogodišnji CERM-ov projekt aktivno će se provoditi u Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Sisačko-moslavačkoj županiji te online diljem cijele Hrvatske, usmjeravajući se na važnost volontiranja kao ključnog koraka prema ostvarenju uspješne karijere.

Projekt "JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla" donosi hrabre ciljeve koji će oblikovati budućnost mladih u Hrvatskoj. 

1. Povećanje broja mladih volontera u lokalnim zajednicama

Cilj projekta je informirati mlade o mogućnostima volontiranja u njihovim lokalnim zajednicama. Kroz poboljšanu stranicu Volonterskog centra CERM-a, mladi će imati pristup kontinuirano ažuriranim informacijama o volonterskim aktivnostima, potičući ih na uključivanje i doprinos zajednici.

2. Edukacija organizatora volontiranja i koordinatora volontera
Projekt ima za cilj približiti mladima koristi volontiranja te ih educirati o raznovrsnim mogućnostima koje im pruža. Paralelno s tim, organizatori volontiranja i koordinatori volontera bit će educirani o volonterskom menadžmentu i priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem, unaprjeđujući time kvalitetu volonterskog iskustva.
 
3. Jačanje važnosti volonterstva na lokalnoj razini
Projekt će istražiti iskustva volontera kako bi se identificirali segmenti koji zahtijevaju poboljšanja. Uključujući relevantne dionike iz područja politika za mlade, mlade volontere te organizatore volontiranja, cilj je stvoriti preporuke za unapređenje volonterskog iskustva na lokalnoj razini.
 
4. Pružanje prilike mladima za odrađivanje organizirane volonterske prakse
Kroz portale poput Studentski.hr te volonterske programe poput "Studentska mreža", "Pokretač" i "Maraton karijera", mladi će imati priliku za kvalitetnu volontersku praksu. Projekt će ih educirati u različitim specifičnim područjima te im pomoći u razvoju vještina koje nudi volontiranje, a koje nisu obuhvaćene formalnim obrazovanjem.
 
5. Povećanje socijalne sigurnosti mladih kroz edukaciju
Kroz brojne edukacije, mladi će razvijati vještine potrebne za konkurentno tržište rada, smanjujući tako rizik od socijalne isključenosti. Cilj je podići kvalitetu života mladih uključenih u volonterske aktivnosti te im pružiti alate za uspješnu karijeru.
 
6. Unapređenje partnerskih odnosa između organizacija civilnog društva i lokalne samouprave
Kroz suradnju s lokalnim dionicima, projekt će detektirati volonterske potrebe mladih na područjima provedbe te kreirati i provesti volonterske programe prilagođene njihovim zahtjevima.
 
7. Priznavanje kompetencija stečenih volontiranjem prilikom zapošljavanja
Kroz promicanje vrijednosti volontiranja i kompetencija stečenih volontiranjem, projekt će povećati vidljivost primjera dobre prakse, olakšavajući mladima ulazak na tržište rada.
 
8. Promocija volonterstva
Projekt će dodatno poticati volonterski angažman kroz natječaj za Najvolontera te medijske objave na portalu Studentski.hr i podcastu Studentski.hr TV.

Sve detalje o volontiranju i drugim edukativnim sadržajima projekta pratite na službenoj stranici Volonterskog centra te na portalu Studentski.hr.
 
Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH