LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Validitet je IN

Validitet je IN: Partneri projekta u borbi za ravnopravnost na tržištu rada za osobe s invaliditetom

Centar za razvoj mladih je u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih i Udrugom za medijsko komuniciranje i edukaciju, pokrenuo projekt “Validitet je IN: inkluzivni pristup karijeri osoba s invaliditetom”. Projekt se provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba.

Centar za razvoj mladih je u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih i Udrugom za medijsko komuniciranje i edukaciju, pokrenuo projekt “Validitet je IN: inkluzivni pristup karijeri osoba s invaliditetom”. Projekt se provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba.

Projekt je nastao s ciljem suzbijanja diskriminacije osoba s invaliditetom u procesu zapošljavanja te pružanja podrške i kvalitetne edukacije, kako bi se olakšao njihov pristup tržištu rada. Projektom se nastoji osnažiti i potaknuti osobe s invaliditetom da se više prijavljuju na poslove te skrenuti pozornost na njihove potrebe i izazove s kojima se suočavaju u procesu zapošljavanja. 
 
Centar za razvoj mladih (CERM) preuzima ključnu ulogu u upravljanju svim aspektima projekta, od organizacije sastanaka projektnog tima, pravovremenog održavanja aktivnosti, pa sve do angažiranja stručnjaka i rada volontera. Također, kontinuirano će pratiti i evaluirati zadovoljstvo korisnika te će se posvetiti intenzivnoj promociji projekta kako bi se postigao maksimalan utjecaj.

Inspirativna priča: Erasmus+ mobilnost za studente s invaliditetom


Institut za stručno usavršavanje mladih (ISUM) će aktivno sudjelovati u promidžbi projekta, pridonoseći vidljivosti inicijative i širenju svijesti o važnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom. Osim toga, ISUM će provesti istraživanje o percepciji poslodavaca u vezi s zapošljavanjem osoba s invaliditetom te tako pružiti informacije bitne za izvođenje daljnjih koraka projekta. Udruga za medijsko komuniciranje i edukaciju (MEDIUM) će se aktivno uključiti u promociju i vidljivost projekta te će sudjelovati u organizaciji radionica pisanja životopisa, kao i u organizaciji okruglog stola. Predstavnici ISUM-a i MEDIUM-a pružiti će i savjetodavnu podršku na temelju dragocjenih iskustva koja su stekli provedbom sličnih projekata.
 

Ako ste osoba s invaliditetom i tražite pravi fakultet za sebe, onda ovaj vodič ima sve informacije koje vam trebaju


Zajedničkim naporima partnera projekta "Validitet je IN: inkluzivni pristup karijeri osoba s invaliditetom" i udruge CERM, gradi se put prema pravednom društvu i ravnopravnosti na tržištu rada za osobe s invaliditetom.

U Rijeci grupni susret podrške za studente s invaliditetomProjekt “Validitet je IN: inkluzivni pristup karijeri osoba s invaliditetom“ provodi Centar za razvoj mladih u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih i Udrugom za medijsko komuniciranje i edukaciju, a uz financijsku potporu Grada Zagreba.
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH