LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PAN(DEM)IC

Uskoro se održava panel-rasprava na temu nuspojava cjepiva protiv koronavirusa

– Uz pomoć medicinskih stručnjaka sudionici panela naučit će kako se informirati o cjepivu i učincima cjepiva te kako kritički promišljati o različitim sadržajima koji se plasiraju o cjepivu i pandemiji. – ističe jedan od organizatora.

– Uz pomoć medicinskih stručnjaka sudionici panela naučit će kako se informirati o cjepivu i učincima cjepiva te kako kritički promišljati o različitim sadržajima koji se plasiraju o cjepivu i pandemiji. – ističe jedan od organizatora.

Nakon uspješno odrađene prve panel-rasprave u okviru projekta Diplomatskog kluba FPZG-a i Zaklade Hans Seidel Stiftung – Pan(dem)ic, oglasio se jedan od organizatora – Željko Marjanović. Istaknuo je kako je sve prošlo bolje od očekivanog. 

– Gostujući su predavači pripremili zanimljiva izlaganja o fenomenu lažnih vijesti i uvelike doprinijeli kasnijoj radionici. Sudionici su bili podijeljeni u dvije grupe, a na radionicama su vježbali osmišljavanje, a kasnije i prepoznavanje lažnih vijesti. Sudionici su, uz veliku pomoć predavača, pokazali da su građani onakvi kakve demokracija uistinu treba – informirani su i kritički razmišljaju. – ispričao je.

Kao što je već najavljeno, u sklopu ovog projekta održat će se ukupno četiri panel-rasprave različitih tema i s različitim gostujućim govornicima. Sljedeći panel pod nazivom Jeste li cijepljeni (protiv lažnih vijesti)?! planiran je ovog petka, 12. ožujka, u 16 sati na platformi Zoom. Marjanović je otkrio što tada očekuje sudionike:

– Drugi je panel zamišljen kao edukacija o učincima cjepiva, odnosno o potencijalnim nuspojavama. Uz pomoć medicinskih stručnjaka sudionici će panela naučiti kako se informirati o cjepivu i učincima cjepiva te kako kritički promišljati o različitim sadržajima koji se plasiraju o cjepivu i pandemiji.

Naveo je kako sudionike očekuje i kratka anketa kao pokazatelj znanja i informiranosti, ali i mišljenja mladih o samoj pandemiji. Na pitanja o cjepivu – nuspojave, zaštita od nove zaraze, opreznost nakon cijepljenja, istinite i lažne vijesti vezane uz cijepljenje odgovarat će petero gostujućih predavača: 

  • prof. dr. sc. Robert Likić dr. med., specijalist internist, Medicinski fakultet u Zagrebu
  • prof. dr. sc. Nataša Antoljak dr. med., spec. epidemiolog, Hrvatski zavod za javno zdravstvo
  • Iva Kuliš, mag. pharm., univ. spec. oec., HALMED Agencija za lijekove i medicinske proizvode
  • Tihana Kuljiš, Studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar
  • Emanuel Brađašević, Studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Zoom predavanje moguće je pratiti na poveznici, a za sve dodatne informacije potrebno je pratiti Facebook stranicu Diplomatskog kluba, Facebook događaj i Instagram profil projekta Pan(dem)ic.