LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Panel-rasprava

Umjetna inteligencija u kreativnim i kulturnim industrijama

U sklopu Dana kreativnih i kulturnih industrija održat će se zanimljiva panel-rasprava o primjeni umjetne inteligencije u tom području.

U sklopu Dana kreativnih i kulturnih industrija održat će se zanimljiva panel-rasprava o primjeni umjetne inteligencije u tom području.

Ove godine se održavaju jubilarni deseti po redu Dani kreativnih i kulturnih industrija (DKKI). Održat će se od 20. do 25. studenog 2023. godine u Dubrovniku, stoji na stranici dubrovačkog sveučilišta.

DKKI će ove godine obraditi i temu umjetne inteligencije, koja je sve popularnija, ali fokusirat će se na njezinu primjenu u kreativnim i kulturnim industrijama – koji su potencijalni izazovi, prijetnje, ali i mogućnosti.
 

„Umjetna inteligencija ima sve veći utjecaj u sektoru kreativnih industrija, pružajući pritom prilike za inovacije. Umjetna inteligencija primjenjuje se u različitim područjima kreativnog sektora, od generiranja umjetničkih djela putem AI algoritama, optimizacije dizajna i kreativne produkcije, pisanja i novinarstva, produkcije glazbe, video produkcije i animacija, marketinga, razvoja video igara, do primjene robotike u stvaranju fizičkih umjetnosti. – stoji u objavi sveučilišta.

 

VEZANO: Umjetna inteligencija na Sveučilištu – suradnja s Microsoftom


 

Panel-rasprava

 

Na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, u četvrtak, 23. studenog, u 12 sati, održat će se panel-rasprava, na kojoj će stručnjaci potražiti odgovor na pitanje:
 

„Je li umjetna inteligencija u kreativnom sektoru samo alat za automatizaciju ili može biti i izvor inspiracije te suradnje između umjetnika i računala potičući pritom inovacije u tradicionalnim umjetničkim praksama?


Također, razgovarat će se i o pitanju identiteta umjetnika u kontekstu razvoja i napretka umjetne inteligencije.

DKKI organizira Dubrovačka razvojna agencija DURA, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA