LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drama u srednjoj školi

Učenik suspendiran iz škole zbog frizure!

Učenika suspendirali iz srednje škole jer je odbio ošišati svoju kosu.

Učenika suspendirali iz srednje škole jer je odbio ošišati svoju kosu.

Osamnaestogodišnji Darryl George iz Teksasa prošle je godine u kolovozu suspendiran iz srednje škole zbog svoje frizure, a zbog cijele situacije pokrenut je čak i sudski postupak.

Naime, Darryl pohađa Srednju školu Barbers Hill, koja njegovu frizuru smatra kršenjem zadanog dress codea, zbog čega je kažnjen i suspendiran, a ta odluka i postupak škole razljutile su njegove roditelje i javnost, koji smatraju da je riječ o nepravednosti i diskriminaciji, prenosi BBC.
 


VEZANO: Blizanke razdvojene pri rođenju ujedinio TikTok video!


 

Pravila škole

 

Srednja škola pozvala se na svoj kodeks odijevanja, koji nalaže da kosa ne smije biti ispod vrha ovratnika majice, ispod obrva ili ispod resica uha kada je spuštena.

Međutim, Darryl je odbio odrezati svoje dreadlockse, naglašavajući kulturnu važnost ove frizure u afroameričkoj zajednici, čime je dobio više disciplinskih kazni te je udaljen s nastave i primoran pohađati nastavu izvan kampusa.
 

Odluka suda

 

Na sudu je utvrđeno da škola nije diskriminirala srednjoškolca kad ga je kaznila zbog njegovih dreadlocksa i nije prekršila državni zakon koji zabranjuje rasnu diskriminaciju ljudi na temelju njihove frizure.

Odluka suda razočarala je Darrylovu obitelj, koja je najavila uložiti tužbu za kršenje zakona.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BBC News (@bbcnews)

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA