LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KRITIČKO RAZMIŠLJANJE

U Tehničkoj školi Kutina održana praktična radionica na temu medijske pismenosti

Ovo je dobar način obraćanja mladima koji ovako uče kritički prihvaćati sadržaje koje konzumiraju na internetu.

Ovo je dobar način obraćanja mladima koji ovako uče kritički prihvaćati sadržaje koje konzumiraju na internetu.

Nedostatak neformalnog obrazovanja stalna je kritika koju vežemo uz školstvo, međutim među nama postoje inicijative koje pomiču status quo, a upravo jedno takvo predavanje održano je i u Tehničkoj školi Kutina gdje su srednjoškolci učili o medijskoj pismenosti.

Kako kritički promišljati informacije koje primamo putem medija, kako funkcioniraju mediji, te što je uopće medijska pismenost učenici Tehničke škole Kutina imali su priliku naučiti u sklopu projekta Medijska pismenost na potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije. Osim edukacije srednjoškolci su sudjelovali i u radionici kreiranja i izrade televizijske vijesti, piše Sisak portal.

Ovo je dobar način obraćanja mladima koji ovako uče kritički prihvaćati sadržaje koje konzumiraju na internetu, a tijekom radionice u kojoj oni sami sudjeluju u izradi vijesti pokazuju im se načini na koje se medijskim sadržajem može manipulirati i naglašava im se zašto je bitno sve sadržaje koje preuzimaju s društvenih mreža kritički promišljati.

Veliki broj srednjoškolaca informacije prima isključivo putem društvenih mreža, a srednjoškolci ove škole sada imaju dostatnu količinu informaciju da svaku vijest pogledaju iz nekoliko uglova te prosude valjanost informacija koje im se prezentiraju.

Ovaj projekt financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a provodi ga udruga Dobre priče iz Siska.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA