LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AIESEC Osijek

Svečano zatvoren AIESEC-ov projekt „Kao kod kuće“

Jučer je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku održano svečano zatvaranje projekta „Kao kod kuće“ u organizaciji Lokalnog odbora AIESEC-a Osijek.

Jučer je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku održano svečano zatvaranje projekta „Kao kod kuće“ u organizaciji Lokalnog odbora AIESEC-a Osijek.

U ponedjeljak, 9. lipnja 2014., Lokalni odbor AIESEC-a Osijek uz priredbu za najmlađe zaključio je još jedan u nizu uspješnih projekata.

Projekt „Kao kod kuće“ organiziran je u suradnji s Kliničkom bolnicom Osijek, a u njemu su sudjelovala djeca smještena na odjelu pedijatrije.

Cilj projekta bilo je olakšavanje svakodnevice i stvaranje ljepšeg boravka u bolnici za najmlađe pacijente. U zatvaranju projekta sudjelovali su i studenti predškolskog odgoja Učiteljskoga fakulteta u Osijeku, koji su pripremili igrokaz za djecu, uz popratni program.

Projekt se sastojao od dva ciklusa. Prvi ciklus započeo je u veljači, a na njemu je radila Martina Spuchľáková, studentica socijalne pedadogije iz Slovačke. Drugi dio projekta započeo je u svibnju i na njemu je radilo dvoje studenata iz Kanade, Brian Hampton i Stephanie Gariscsak. Stephanie, Martina i Brian svakodnevno su animirali djecu kroz razne interaktivne radionice, tematska druženja i pomaganje pri učenju.

Organizacijski odbor projekta Kao kod kuće
 
Organizacijski odbor projekta Kao kod kuće, FOTO: AIESEC Osijek
 
 

Kako se cijeli projekt radio na engleskom jeziku, mali su pacijenti kroz druženje i igru lakše usvajali sadržaje o novim kulturama i drugim jezicima. S druge strane, internacionalni studenti su kroz razna druženja s članovima AIESEC-a upoznali kulturu i običaje grada Osijeka, Hrvatske, ali i Europe.

Laura Plantak, predsjednica Lokalnoga odbora AIESEC-a Osijek zaključila je:

– Ponosni smo na projekt „Kao kod kuće“ jer smo uspjeli uljepšati boravak djeci na pedijatriji. I sami smo se kao djeca našli u sličnoj situaciji i drago nam je što smo bili u mogućnosti utjecati na to kao studenti. U planu nam je ponovno organiziranje ovakvoga projekta i nadamo se da će se on nastaviti tradicionalno održavati, kao i nekoliko naših drugih, već prepoznatih projekata. S obzirom na to da sve što radimo, radimo kroz volontiranje i koristimo znanje i iskustvo koje smo dosad skupili kao studenti, smatram da nema veće nagrade od zadovoljstva svih koji surađuju s nama i nadam se da ćemo ponovno uveseliti naše male sugrađane kao što smo to nastojali učiniti kroz ovaj projekt.

Zahvale sudionicima Kao kod kuće
 
Zahvale sudionicima Kao kod kuće, FOTO: AIESEC Osijek
 
 

AIESEC Osijek ovim se putem zahvaljuje sponzoru projekta Autoškoli Tratinčica, tvrtki Folding na materijalnoj donaciji i Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića na ustupljenom prostoru za zatvaranje projekta.

FOTO: AIESEC OSIJEK