LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti za antivaksere

Studentska inicijativa poziva na skup podrške liječnicima antivakserima

Na skup podrške poziva i studentska inicijativa „Studenti za slobodu”.

Na skup podrške poziva i studentska inicijativa „Studenti za slobodu”.

Hrvatska liječnička komora potvrdila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv dvoje liječnika koji su bili sudionici prosvjeda protiv mjera.

Naime, pokreće se disciplinski postupak s prijedlogom oduzimanja liječničke licence Almi Demirović i Damiru Biloglavu koji su prošle godine sudjelovali na prosvjedima protiv cijepljenja i protuepidemijskih mjera, kako iznosi inicijativa Slobodni zajedno, inače organizator današnjeg prosvjeda u znak podrške navedenim liječnicima. 
– U utorak Hrvatsko leglo koronaša - poznato i pod nazivom "Hrvatska liječnička komora", iako s liječništvom osim diplome veze nemaju - započinje progon dr.sc. Alme Demirović, dr.med. i dr.med. Damira Biloglava zbog "narušavanja ugleda struke".
Ako mene pitate, sav preostali ugled koji ta struka eventualno još ima, ima ga upravo zbog takvih ljudi koji su zdravstvenoj krizi pristupali znanstveno i u skladu sa Hipokratovom zakletvom.
S druge strane, predsjedniku HKL-a ne bih povjerio ni brigu za zdravlje moje mačke jer ju vjerojatno bez političkog odobrenja ne bi mogao ni našpricati protiv buha.
Nažalost baš takvi, duboko kompromitirati i bezlični, u Hrvatskoj određuju tko će imati liječničku licencu. Oni koji su ju trebali izgubiti još u ožujku 2020., ako ne i prije.
I zato se vidimo u utorak, jer je u državi "pružatelja medicinskih usluga" važno zaštititi ovo malo LIJEČNIKA! – napisali su iz inicijative Slobodni zajedno
Na skup podrške poziva i studentska inicijativa Studenti za slobodu, inače poznata po borbi protiv COVID-potvrda, maski i svih ostalih mjera na fakultetima u vrijeme najizraženijih valova pandemije. 
 
VEZANO: Na FFZG-u počela nastava uživo i provjeravaju se COVID potvrde, dio studenata protivnika hvali se da je ušao na Fakultet bez njih

– I studenti podržavaju slobodu savjesti liječnika, ali i svih ljudi. Čuvajmo vrijednosti slobode savjesti i Hipokratove zakletve. – napisali su u pozivu na skup. 


 
FOTO: SCREENSHOT / FACEBOOK