LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za sada u SAD-u i Kanadi

Studenti mogu koristiti Appleove uređaje kao iskaznicu za kretanje i plaćanje na kampusima

– Uzbuđeni smo što radimo s više škola u SAD-u i uvodimo mobilne studentske iskaznice u Kanadi kako bismo osigurali siguran i prikladan način kretanja po kampusu s iPhoneom i Apple satom. – rekla je Jennifer Bailey, potpredsjednica Applea.

– Uzbuđeni smo što radimo s više škola u SAD-u i uvodimo mobilne studentske iskaznice u Kanadi kako bismo osigurali siguran i prikladan način kretanja po kampusu s iPhoneom i Apple satom. – rekla je Jennifer Bailey, potpredsjednica Applea.

Apple je najavio da će još više studenata od sljedeće akademske godine na svojim iPhoneima i pametnim satovima imati ID-jeve pomoću kojih će si olakšati život na kampusu jer će pomoću e-novčanika moći, primjerice, plaćati ondje i slično, a pomoću digitalne iskaznice na iPhone kretati se po kampusu.

Novost je da će od sljedeće akademske godine tu mogućnost koristiti studenti u Kanadi te veći broj njih u SAD-u.
– Uzbuđeni smo što radimo s više škola u SAD-u i uvodimo mobilne studentske iskaznice u Kanadi kako bismo osigurali siguran i prikladan način kretanja po kampusu s iPhoneom i Apple satom. – rekla je Jennifer Bailey, potpredsjednica Applea za Apple Pay te dodala da su studenti i nastavnici prihvatili korištenje svog iPhonea i Apple sata kao najboljeg načina za pristup zgradama, kupnju obroka i drugo.
Kartice na mobitelima u primjeni su već neko vrijeme, no sveučilištima su se, čini se, toliko svidjela da Sveučilište u Alabami, na primjer, studentima više neće ni izdavati plastične kartice.
– Odgovor naše zajednice na mobilni ID bio je pretežno pozitivan. Tranzicija u beskontaktnost u prethodnoj godini zbog toga nam je bila lakša. Korištenje njihove UA ACT kartice u Novčaniku uštedilo je studentima – i sveučilištu – vrijeme i novac. Koriste ga za pristup svojim domovima, rekreacijskim centrima, studentskim priredbama, knjižnicama, automatima za prodaju i još mnogo toga. Studenti ne gube kartice pa krađa i zamjena kartice više nisu briga ni trošak. –  rekla je Jeanine Brooks sa Sveučilišta Alabama.
Iz Applea napominju da digitalizacija iskaznica studentima daje dodatnu sigurnost jer se ne moraju brinuti da će je izgubiti te ističu da oni nemaju uvid u transakcije. Ako student izgubi iPhone ili pametni sat, mogu ga locirati ili zaključati putem za to namijenjene aplikacije.

Digitalne iskaznice sada su dostupne i na Sveučilištu Auburn, Sjeverna Arizona, Sveučilištu New Mexico State, Sveučilištu u New Brunswicku i drugdje.
FOTO: PIXABAY