LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Meetup Digitalna karijera

Studenti i tek diplomirani najranjiviji u korona krizi; stručnjaci raspravljaju o njihovoj budućnosti u IT sektoru

Netokracija i Business Club FOI organiziraju meetup o budućnosti IT karijere u doba korona krize. Smatraju da u najranjivije skupine na tržištu rada spadaju studenti pred diplomom i mladi koji su nedavno diplomirali.

Netokracija i Business Club FOI organiziraju meetup o budućnosti IT karijere u doba korona krize. Smatraju da u najranjivije skupine na tržištu rada spadaju studenti pred diplomom i mladi koji su nedavno diplomirali.

Digitalna karijera, dugogodišnji Netokracijin projekt za poticanje karijera u digitalnom i tehnološkom sektoru, stiže u svojem prvom online izdanju. Meetup se organizira u suradnji s Business Clubom varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike ovog četvrtka, 4. lipnja, u 12:00. Zainteresirane očekuje panel-rasprava stručnjaka iz vodećih hrvatskih IT kompanija o temi budućnosti informatičke karijere u doba korona krize.
– Dok pandemija koronavirusa jenjava, suočavamo se s posljedicama zatvaranja i izolacije tržišta – počecima ekonomske krize. Među najranjivije skupine na tržištu rada zasigurno spadaju studenti pred diplomom i mladi koji su nedavno diplomirali. Mnogi od njih naći će se na završnoj godini, kada su planirali odraditi praksu, otići na Erasmus – sve te opcije koje donose vrijedna iskustva rasplinule su se preko noći. Drugi su taman krenuli u potragu za novim poslom u IT industriji, a bez iskustva vide malo prilika da u škrtom izboru radnih mjesta netko traži novopečene programere. – ističu organizatori.
Dodaju kako je cilj meetupa raspraviti očekivanja od nadolazeće krize za IT industriju te predvidjeti njezine odgovore na to. Uz to, kažu, stručnjaci će dati stvarni pregled kako razviti željenu karijeru i dati konkretne savjete kako se postaviti u nadolazećoj krizi. Pozivaju, stoga, da im se pridruže studenti završne godine preddiplomskih i diplomskih studija IT usmjerenja, studenti završnih godina preddiplomskih i diplomskih društvenih i humanističkih studija sa željom profesionalnog usmjeravanja u IT industriji, mlade visokoobrazovane osobe koje se tek planiraju zaposliti u IT industriji, mlade osobe kojima treba usmjeravanje u IT karijeri koju su tek započeli te mlade zaposlene osobe koje planiraju iskoristiti krizu kako bi se preusmjerile u ovaj sektor. 

Praćenje meetupa na Zoomu i Facebook Liveu besplatno je, a moguće je i prijaviti se na poveznici. Nove informacije moguće je pratiti i na Facebook eventu
FOTO: FLICKR