LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predivna priča

Student se zaputio biciklom u Pariz kao podrška olimpijcima, imao je i nevjerojatnog suputnika

Na svom putu, dugom 1640 kilometara, proveo je 15 dana, od čega su Maša i on zajedno vozili 12 dana.

Na svom putu, dugom 1640 kilometara, proveo je 15 dana, od čega su Maša i on zajedno vozili 12 dana.

Franjo Gucić, svestrani sportaš i taekwondoaš, poduzeo je izuzetno izazovan i nesvakidašnji podvig – putovanje biciklom od Zagreba do Pariza kako bi pružio podršku hrvatskim olimpijcima na Olimpijskim igrama. Ta avantura ne bi bila potpuna bez njegovog vjernog četveronožnog suputnika, psa Maše, koja je Franjin stalni pratitelj i izvor dodatne motivacije.
 

Iz Zagreba do Pariza na dva kotača


Franjo je krenuo na to nevjerojatno putovanje iz Zagreba, prolazeći kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku, sve do Francuske. Na svom putu, dugom 1640 kilometara, proveo je 15 dana, od čega su Maša i on zajedno vozili 12 dana. Iako Maša još nije naučila voziti bicikl, Franjo je odradio težak fizički dio puta, dok je Maša, koja je u procesu obuke za potragu i spašavanje ljudi u ruševinama i prirodi, bila uz njega kao vjerni suputnik.
 

„Hvala svima na podršci tijekom puta. Bilo je puno poziva i poruka koji su nam bili dodatni poticaj i motivacija. Hvala supruzi Božici i mojoj djevojčici Mariji Beati koje su mi najveća podrška.” – napisao je Franjo u Instagram objavi.

 

Sveučilište Notre Dame suspendiralo muški plivački tim zbog kockarskog skandala


  

Sportaš, student i član Oružanih snaga


Franjo nije samo sportaš s impresivnim postignućima u taekwondou i kickboxingu nego je i student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te stipendist zaklade Unisport Srce. Kao član Taekwondo kluba Orion iz Sesveta, osvojio je mnogobrojne državne i međunarodne medalje, uključujući zlatne i brončane medalje na Europskim sveučilišnim prvenstvima i igrama. Posljednju medalju, broncu u kickboxingu, osvojio je na Europskim sveučilišnim igrama u Mađarskoj.

Dosta Britanaca misli da bi se mogli kvalificirati za iduće Olimpijske igre, najoptimističniji su mladi


Uz svoje sportske obveze, Franjo služi i u Počasno-zaštitnoj bojni Oružanih snaga Republike Hrvatske, čija je zadaća zaštita i osiguranje Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnih zapovjednika te u obavljanju ceremonijalnih zadataka za potrebe državnog i vojnog vrha.
 
IZVOR: HRVATSKI TAEKWONDO SAVEZ
FOTO: FRANJO GUCIĆ, INSTAGRAM