LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Stožer potvrdio: Paviljoni na Cvjetnom bit će demobilizirani u rujnu – spušta se bodovna granica za studente

Očekuje se spuštanje bodovne granice jer je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske potvrdio datum demobilizacije 1. i 2. paviljona u Studentskom domu Cvjetno naselje!

Očekuje se spuštanje bodovne granice jer je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske potvrdio datum demobilizacije 1. i 2. paviljona u Studentskom domu Cvjetno naselje!

Pred kraj kolovoza na 6. je sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvaćen prijedlog zaključka o zbrinjavanju građana na Cvjetnom, nakon čega je bila najavljena i izvanredna sjednica Vlade, a sada je i službeno potvrđeno – građani smješteni na Cvjetnom iselit će se 15. rujna 2020. godine.

Podsjećamo, građani su ondje smješteni nakon potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb kada su građani ostali bez krova nad glavom, no tim su potezom bez dijela smještajnog kapaciteta ostali i studenti koji su se natjecali za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu. Kapacitet smještaja bio je umanjen za krevete i sobe u 1. i 2. paviljonu Studentskog doma Cvjetno naselje koji su mobilizirani prema nalogu Stožera civilne zaštite.

Kako je nedavno prenio Večernji list, građani bi trebali biti premješteni u hostel Arena gdje bi, prema riječima zamjenice gradonačelnika Olivere Majić, trebali imati još bolji smještaj, što bi značilo da će se osloboditi prva dva paviljona na Cvjetnom. Poslali smo upit Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske vezano uz spomenute tvrdnje, a on nam je odgovorio sljedeće:
– Obavještavamo vas da će se paviljoni 1. i 2. Studentskog doma Cvjetno naselje demobilizirati 15. rujna 2020 godine.
O spomenutom hostelu Arena nisu ništa rekli, no to za studente nije ni bitno, nego je bitno ono što dolazi nakon iseljenja građana. Logičan slijed događaja bio bi onaj koji nam je Studentski centar u Zagrebu ranije najavio, a to je da će nakon što građani isele iz Studentskog doma Cvjetno naselje, Studentski centar u Zagrebu sukladno epidemiološkim i sanitarnim propisima obaviti čišćenje i dezinfekciju soba te napraviti eventualne popravke oštećenja. Nakon što navedeno bude provedeno, studentima, koji su već ostvarili pravo na dom, ponudit će se premještaj sukladno predanim zahtjevima i visini ostvarenih bodova, a nakon toga spušta se bodovna granica kako bi se popunili svi preostali slobodni kapaciteti.
FOTO: STUDENTSKI.HR