LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Iako nema definiran datum, zagrebački SC navodi sljedeće korake za Cvjetno naselje

Doznali smo koje korake Studentski centar u Zagrebu planira poduzeti nakon što se građani isele iz Studentskog doma „Cvjetno naselje”.

Doznali smo koje korake Studentski centar u Zagrebu planira poduzeti nakon što se građani isele iz Studentskog doma „Cvjetno naselje”.

S obzirom na to da je danas na 6. sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvaćen prijedlog zaključka o osiguravanju smještaja za građane smještene u Studentskom domu Cvjetno naselje obratili smo se Studentskom centru u Zagrebu kako bismo saznali imaju li već u planu poduzimanje određenih koraka kako bi u oslobođeni smještajni kapacitet uselili studente koji zasad nisu ostvarili pravo na smještaj.
Vezano: Na sjednici Vlade prihvaćen prijedlog zaključka o zbrinjavanju građana na Cvjetnom
Datum koji je trenutno poznat jest 15. rujna jer bi do tada Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Grad Zagreb i ostale nadležne institucije trebale pronaći adekvatan smještaj za spomenute građane, a evo što Studentski centar u Zagrebu planira napraviti nakon toga:
– Nakon što građani isele iz studentskog doma Cvjetno naselje, Studentski centar u Zagrebu će sukladno epidemiološkim i sanitarnim propisima obaviti čišćenje i dezinfekciju soba te napraviti eventualne popravke oštećenja. Nakon što navedeno bude provedeno studentima, koji su već ostvarili pravo na dom, ponudit će se premještaj sukladno predanim zahtjevima i visini ostvarenih bodova, a nakon toga spušta se bodna granica kako bi se popunili svi preostali slobodni kapaciteti. – odgovorili su nam iz Ureda sanacijskog upravitelja.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVAN PERKOV