LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Raspisani izbori

Splitski studenti uskoro biraju nove studentske predstavnike u Studentskom zboru

Sljedeći mjesec održat će se izbori studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na još uvijek nepoznatim biračkim mjestima.

Sljedeći mjesec održat će se izbori studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na još uvijek nepoznatim biračkim mjestima.

Sveučilište u Splitu raspisalo je izbore za studentske predstavnike u Studentski zbor Sveučilišta u Splitu koji će se održati 10. lipnja od 8 do 20 sati na biračkim mjestima koja će biti objavljena najkasnije 15 dana prije izbora.

O provedbi izbora brinut će za to imenovano povjerenstvo u čijem su sastavu
  • iz reda profesora: Željko Radić (zamjenik: Goran Kardum) i Tomislav Kilić (zamjenica: Đurđica Miletić)
  • iz reda studenata su Mario Podrug (zamjenica: Antonela Čule), Roko Glavinović (zamjenik: Nikola Prce) i Mateo Marušić (zamjenik: Ivan Čović).
Sveučilište je ujedno imenovalo i povjerenstvo za prigovore u kojemu su iz reda profesora prof. dr. sc. Stjepan Janković (zamjenik: prof. dr. sc. Damir Piplica), prof. dr. sc. Nikola Koceić Bilan (zamjenik: dr. sc. Petar Pepur), izv. prof. dr. sc. Nikša Jajac (zamjenica: doc. dr. sc. Maja Krželj) te iz reda studenata Antonio Župan (zamjenik: Matej Mlakić) te Mario Sesar (zamjenik: Frane Prpa).

U sastavu SZST-a nalaze se 32 člana, a zašto bi studenti trebali brinuti o tome tko će ih predstavljati i zašto bi trebali izaći na izbore najbolje pokazuju zadaci koji su u njegovoj domeni, navedeni u članku 9, stavku 2. Statuta Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. SZST radi sljedeće:
  • bira i razrješuje studentske predstavnike (koji nisu nužno i članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu) u Senat Sveučilišta u Splitu i druga tijela Sveučilišta u Splitu sukladno Statutu Sveučilišta u Splitu
  • bira i razrješuje studentske predstavnike (koji nisu nužno i članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu) u odgovarajuće organizacije, ustanove i trgovačka društva kojima je osnivač Sveučilište u Splitu, a sukladno propisima te organizacije, ustanove ili trgovačkog društva
  • donosi plan i program rada Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu
  • imenuje studentskog pravobranitelja, tajnika za međunarodnu suradnju Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i tajnika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu (koji nisu nužno i članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu)
  • brine o kvaliteti života studenata, a posebice o kvaliteti studijskog procesa
  • studentskom standardu, ostvarivanju studentskih prava i drugim pitanjima važnim za studente
  • predlaže nadležnim tijelima Sveučilišta u Splitu plan financiranja studentskih aktivnosti
  • potiče izvannastavne aktivnosti studenata
  • donosi opće akte Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, ako Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama ili ovim Statutom nije drugačije određeno
  • obavlja druge poslove od interesa za studente Sveučilišta u Splitu.
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU