LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mala škola kritičkog mišljenja u Splitu

SplitMisli pokreće novi program neformalne edukacije

Prijavi se, uči i osvoji super nagrade!

Prijavi se, uči i osvoji super nagrade!

Mala škola kritičkog mišljenja (MašKlin) projekt je udruge SplitMisli u suradnji sa Svjetskim savezom mladih Hrvatska, Phoenix Institutom, Kaštelanskom udrugom mladih KLUB i Klubom mladih Split. Tijekom sedam mjeseci trajanja edukacije (od studenog 2014. do lipnja 2015.), polaznici će čitati tekstove raznovrsnih autora o slobodi, solidarnosti, ljudskom dostojanstvu i ljudskim pravima, kulturi i umjetnosti, sudjelovat će u grupnim raspravama i slušati eminentne profesore Sveučilišta u Splitu u sklopu samih rasprava.

Certificirani polaznici će biti u prilici otići na jednomjesečno besplatno stažiranje u New York (UN) ili Brisel (EU parlament), ili će sudjelovati na jednomjesečnoj ljetnoj školi Phoenix Instituta u Beču ili New Yorku. Svi odabrani polaznici će uplatiti 100 kn kotizacije. Broj polaznika je ograničen i selekcija će se vršiti po kriterijima kvalitete prijavljenih studenata.

Mogu se prijaviti svi studenti i mladi od 18 do 29 godina. Prijave su otvorene do 11. studenog 2014. godine. Prijavni obrazac se nalazi OVDJE. MašKlin je namjenjen prvenstveno studentima Sveučilišta u Splitu, ali je otvoren i mladima koji su zainteresirani za ovakav tip neformalne interaktivne edukacije. Program se sastoji od iščitavanja određenih tekstova na engleskom i hrvatskom jeziku, promišljanja istih u grupnim raspravama pod vodstvom profesora koji će kratkim izlaganjem uvesti u raspravu o određenoj temi. Polaznici će dobiti sve potrebne materijale, a susreti na kojima će se odvijati rasprave će biti subotom. Metodologija ovog edukacijskog programa je slijedeća: polaznici će materijale iščitavati u slobodno vrijeme između rasprava, te će moderatoru morati najkasnije tri dana prije rasprave poslati odgovore na unaprijed postavljena pitanja vezana uz materijale.

Raspravama u grupama će prethoditi kratko izlaganje gostiju na određenu temu koja će nakon toga biti raspravljena među polaznicima. Oni polaznici koji budu najkvalitetniji i najangažiraniji dobiti će priliku za besplatnim jednomjesečnim stažiranjem u navedenim institucijama ili sudjelovanja na navednoj ljetnoj školi.

Plan rada MašKlin-a:

1. susret i tema: 15.11.2014. – Uvodni susret

2. susret i tema: 29.11.2014. – Ljudsko dostojanstvo

3. susret i tema: 13.12.2014. – Sloboda

4. susret i tema: 31.1.2015. – Solidarnost

5. susret i tema: 14.3.2015. – Kultura

6. susret i tema: 4.4.2015. – Povijest ideja

7. susret i tema: 2.5.2015. – Pravo

8. susret i tema: 23.5.2015. – Ljdska prava i jezik WYA

9. susret: 30.5.2015. – certifikati

FOTO: TUMBLR