LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademsko izražavanje

Riječki studenti imaju priliku besplatno usvojiti osnove znanstvenog izražavanja

Ako ste na samom početku i trebaju vam konkretne upute – ili jednostavno želite utvrditi svoje znanje, pridružite se školi osnova znanstvenog izražavanja u Rijeci 15. i 16. veljače.

Ako ste na samom početku i trebaju vam konkretne upute – ili jednostavno želite utvrditi svoje znanje, pridružite se školi osnova znanstvenog izražavanja u Rijeci 15. i 16. veljače.

Mnogi se studenti dolaskom na fakultet prvi put susreću s pisanjem stručnih oblika eseja, seminara i drugih pisanih radova, kao i s prezentiranjem te držanjem govora. Profesori im za to uglavnom daju upute, ali one su često šture te studenti ne znaju što se od njih zaista očekuje. Zato Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Hrvatska kuća mozga za studente organiziraju besplatnu školu Osnova znanstvenog izražavanja koja će se održati 15. i 16. veljače na Filozofskom fakultetu.

Edukacija je podijeljena na 12 tematskih jedinica koje obuhvaćaju brojne korisne teme kao što su pretraživanje i citiranje literature, struktura znanstvenih radova te načini na koje se oni mogu pisati, a potom i objaviti. Osim što će se prikazati dobra praksa, polaznicima će se pokazati i što ne treba činiti. Škola je, navode organizatori, idealna za one koji su na početku i tek se pripremaju za buduće pisanje radova, one koji su se okušali u pisanju i zapeli, one koji nikada nisu dobili jasne upute kako se radi poster ili usmeno izlaganje, ali i za one koji već imaju iskustva, ali im fali teorijske pozadine o samoj formi izražavanja.

Svi će polaznici dobiti radne materijale na početku, a nakon završetka izdat će im se i potvrda o odslušanoj edukaciji. Više informacija možete pronaći na Facebook događaju.

FOTO: PIXABAY