LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mobilnost studenata

Raspisan je još jedan Erasmus+ natječaj, onima koji odaberu zeleni način putovanja dodatna potpora

Do 7. lipnja 2021. raspisan je natječaj Sveučilišta u Zagrebu za sudjelovanje u Erasmus+ razmjeni u svrhu studijskog boravka.

Do 7. lipnja 2021. raspisan je natječaj Sveučilišta u Zagrebu za sudjelovanje u Erasmus+ razmjeni u svrhu studijskog boravka.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa u ljetnom semestru u akademskoj godini 2021/2022.

Erasmus+ traje najmanje dva mjeseca i moguće je otići na razmjenu u države članice EU-a te u Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Island, Lihtenštajn, Norvešku i Tursku bez plaćanja školarine.

Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti koji studiraju na Sveučilištu u Zagrebu, kao i izvanredni koji za vrijeme mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu na inozemnom sveučilištu, no važno je naglasiti da studenti prve godine preddiplomskog studija i studenti prvog semestra prve godine diplomskog studija nemaju pravo odlaska na razmjenu.

Iznos financijske potpore ovisi o tome u koju državu student odlazi pa je tako raspodjela iste sljedeća:
  • za studente koji odlaze u Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku ili Švedsku mjesečni iznos potpore iznosit će 550 €
  • za studente koji odlaze u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Italiju, Grčku, Maltu, Nizozemsku, Njemačku, Portugal ili Španjolsku mjesečni iznos potpore iznosit će 550 €
  • za studente koji odlaze u Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju ili Tursku mjesečni iznos potpore iznosit će 500 €.
Uz to što studenti s manje mogućnosti imaju pravo na dodatnu potporu, od sada pravo na istu imaju i studenti koji koriste zeleni način putovanja (primjerice vlak ili brod) u iznosu od 50 eura za povratno putovanje ako se u oba smjera koristi taj način putovanja.

Natječaj je otvoren do 7. lipnja 2021. godine u 12 sati, što podrazumijeva vrijeme i datum primitka prijave, a detaljnije informacije dostupne su ovdje.
FOTO: UNSPLASH