LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radiotelevizija Student - gledajte radio

Radio Student i Televizija Student, edukativne platforme Fakulteta političkih znanosti, pokrenule su Radioteleviziju Student

Radijski program se tako emitira u sklopu televizijskog svakodnevno iza ponoći, a sve je plod produkcije studenata fakulteta.

Radijski program se tako emitira u sklopu televizijskog svakodnevno iza ponoći, a sve je plod produkcije studenata fakulteta.

Radio Student i Televizija Student odlučili su udružiti snage, te su ove dvije edukativne platforme s ciljem praktične izobrazbe studenata Fakulteta političkih znanosti pokrenule Radioteleviziju Student. Radijski program se tako emitira u sklopu televizijskog svakodnevno iza ponoći, a sve je plod produkcije studenata fakulteta.

Zahvaljujući novoj opremi, Radio Student od nedavno možete gledati i preko video streama, te tako pratiti što se zbiva u režiji i studiju radija koji nije za svakoga. Upravo je nova tehnička podloga omogućila da kvalitetne video snimke reemitiraju televizijski kolege u svom programu. Iako radijski medij nije vizualan, ovaj projekt predstavlja rad Radio Studenta u novom obliku, te stavlja pod povećalo društveno odgovorni rad radija, kao i širok spektar tema koji pokriva.

Svake noći iza ponoći na Televiziji Student za sada možete pogledati snimke emisija i pratiti koji je sastav nastupio akustično u "Iskopčanom petku", saznati najnovija zbivanja na književnoj sceni u "Knjiškom moljcu", naučiti više o našem planetu u ekološkoj emisiji "A gdje su kitovi" ili pak spoznati ekološke i socijalne probleme čovječanstva u emisiji "Strah od slobode".

Kroz svojih 18 godina djelovanja Radio Student kontinuirano promiče vrijednosti poput tolerancije, ljudskih prava, ravnopravnosti, kritičke misli, potiče rad civilnog društva, a često medijski prostor daje marginaliziranim temama i skupinama. Uz sve to, prostor daje i mladim i neafirmiranim glazbenicima, a s gotovo 35 emisija tjedno raspon tema koje Radio Student pokriva je zaista širok. Ministarstvo kulture nedavno je Radio Student ocijenilo kao izvrstan primjer medija koji je nadišao svoju prvotnu funkciju edukativne platforme i čije postojanje znatno obogaćuje hrvatski medijski prostor baveći se temama koje dobivaju malo prostora u mainstream medijima. Ekstenzija djelovanja Radio Studenta i partnerstvo s Televizijom Student proširuje rad oba medija, dajući još jedan element u edukaciji studenata Fakulteta političkih znanosti, ali i proizvodnji kvalitetnog medijskog programa.

Slušajte Radio Student i gledajte Radio Student na stranicama Televizije Student.

FOTO: RADIOTELEVIZIJA STUDENT