LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KULTNI STUDENTSKI MEDIJ

Poplava u studiju Radija Student, spašava se oprema i nasljeđe skupljano 30 godina

Poplava u studiju Radio Studenta uzrokovala je značajnu štetu, ali su tim i pratitelji radija pomogli u spašavanju opreme i podataka nakon što je voda uništila dio njihove produkcijske opreme.

Poplava u studiju Radio Studenta uzrokovala je značajnu štetu, ali su tim i pratitelji radija pomogli u spašavanju opreme i podataka nakon što je voda uništila dio njihove produkcijske opreme.

Radio Studentu, koji je i dalje na svojoj privremenoj lokaciji zbog obnavljanja zgrade Fakulteta političkih znanosti u Lepušićevoj 6, zbog puknuća cijevi na petome katu nanesena je ozbiljnija šteta. Podsjetimo, Fakultet političkih znanosti i dalje čeka završetak obnove zgrade koja je koštala 13 milijuna eura, a studenti bi se u nju trebali useliti prilikom početka nadolazeće akademske godine.
 

„Voda je curila s petog na četvrti, pa s četvrtog na treći, nešto čak i na drugi kat”


Radnici Radio Studenta nisu mogli očekivati da bi se takvo što ikada moglo dogoditi. Sva oprema, računala, produkcijski alati, dokumenti i papirologija postali su neuporabljivi. Neki su se alati ipak uspjeli očuvati, rekao je za Studentski.hr urednik radija Ivan Vlašić.
 

„Uspjeli smo radio vratiti u funkciju, zasada ide samo glazba, jer radio po zakonu ne smije ne emitirati sadržaj više od 48 sati.” – izjavio je urednik Vlašić. 


Reakcije podrške pristigle su sa svih strana kada su slušatelji tog studentskog radija čuli za nesreću. Nedugo nakon toga, Radio Student podijelio je videozapis koji prikazuje razmjere štete od poplave. Na snimci se jasno vide potpuno natopljeni podovi, a voda je kapala s predmeta na stolovima. Strop je na mjestu gdje je voda prodrla bio potpuno urušen, ostavljajući iza sebe veliku rupu. Radio Student naglasio je svoju zahvalnost prema pratiteljima, mnogi od kojih su, kako su rekli, odmah ponudili pomoć. Njihov trud bio je usmjeren na očuvanje podataka, emisija i glazbe skupljanih tijekom skoro 30 godina postojanja.
 

Ovako radi knjižnica Fakulteta političkih znanosti preko ljeta



Kako je nastala šteta izgledala, pobliže pogledajte na videozapisu.

Fakultet političkih znanosti nudi četiri specijalistička studija u trajanju od dva semestra


IZVOR: INSTAGRAM RADIO STUDENT
FOTO: RADIO STUDENT