LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književna udruga Ludens

Prva međunarodna studentska konferencija: „Slavistička filologija 21. stoljeća “

Prva međunarodna studentska konferencija, „Slavistička filologija 21. stoljeća“, održana je 22.11., a sudjelovalo je dvadeset studenata.

Prva međunarodna studentska konferencija, „Slavistička filologija 21. stoljeća“, održana je 22.11., a sudjelovalo je dvadeset studenata.

Književna udruga Ludens organizirala je prvu međunarodnu studentsku konferenciju pod imenom  „Slavistička filologija 21. stoljeća “. Konferencija je održana u subotu, 22.11., na Odjelu kroatistike zadarskog Sveučilišta.

Sudjelovalo je dvadeset studenata. Studenti su imali priliku pokazati čime se bave u svojim znanstvenim radovima napisanima na ovu temu, a što je izvan redovitih predavanja.

– Prijava je bilo više, ali su studenti morali dostaviti svoje radove. Neki od tih radova su odbijeni, odnosno nisu zadovoljili kriterije za predstavljanje. Treba istaknuti i kako od sudionika imamo troje studenata iz inozemstva, dvije Ruskinje i jednu Poljakinju. Dvije od njih su na međunarodnoj razmjeni. – rekli su članovi Književne udruge Ludens.

Nadodali su kako su zadovoljni odazivom studenata, većinom onih diplomskog studija.

Sudionici konferencije bili su Katarina Ivšić, Mateja Fumić, Matea Kovačić, Branka Jelčić, Lorena Radojčić, Ana Buljenović, Paula Jurić, Ana Vah, Ivan Magaš, Matea Zuko, Josipa Kvasina, Lucia Kolega, Tamara Đenadija, Katarina Tokić, Karla Vukić, Tatjana Rithammer i Aleksandra Wojtaszek.

Večer prije održana je projekcija filma „Šala“. Radnja filma prati Ludvika Jahna koji je zbog političke šale izbačen iz komunističke partije. Nakon rehabilitacije u rudniku i u zatvoru, smišlja osvetu bivšem prijatelju koji ga je izdao.

Šala - Ludens
 
Izvor: Književna udruga Ludens
 

Snimljen pri kraju češkog novog vala, film smatramo jednim od najboljih ostvarenja češke kinematografije. Film je gledalo 50-ak gledatelja i atmosfera je bila odlična. Također, poslužio je kao odlična uvertira konferenciji koja je održana idući dan.

Književna udruga Ludens i dalje će organizirati ovakva događanja i težiti dijalogu među studentima.

FOTO: FACEBOOK