LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga Ludens

Zadarski studenti pripremaju novo izdanje slavističke konferencije

Novo izdanje Slavističke filologije u 21. stoljeću nudi bogat izbor tema za mlade znanstvenike.

Novo izdanje Slavističke filologije u 21. stoljeću nudi bogat izbor tema za mlade znanstvenike.

Udruga Ludens poziva studente filoloških smjerova na 3. međunarodnu konferenciju Slavistička filologija 21. stoljeća. Ludens čine marljivi i kreativni studenti Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru koji su dosad organizirali i mnoge druge zanimljive aktivnosti, poput radionice dramskoga stvaralaštva i raznih gostujućih predavanja, među ostalim i ono poznatoga lingvista Mate Kapovića.

Konferencija će se održati 8. travnja 2017. godine, no rok je za prijavu sažetaka 1. ožujka 2017. Nakon konferencije radovi će biti objavljeni u zborniku. Službeni su jezici konferencije hrvatski, ruski i engleski. Sažetak može biti dug najviše dvije kartice teksta i šalje se ispunjavanjem prijavnice na slavisticka.konferencija@outlook.com.

Teme konferencije sveobuhvatne su, uključuju i jezik i književnost. Podijeljene su u tematske cjeline: Dijalektologija i onomastika, Jezici u kontaktu, Tvorbeni modeli u slavenskim jezicima, Govor mladih (pravopis i funkcija), Hrvatski kao drugi i strani jezik, Poredbeni opis hrvatskoga i ostalih slavenskih jezika, Metodika nastave materinskog (i stranog) jezika, Suvremeni žargoni, Dijalektalna poezija, Poezija i popularna kultura, Književnost i film te Suvremena proza.

Studenti mogu poslati i sažetke koji se ne dodiruju nijedne od navedenih cjelina, ali se bave drugim relevantnim pitanjima. Svaki sudionik može prijaviti najviše dvije teme, kao autor ili u koautorstvu. Cijena je kotizacije 70 kuna osim za studente Sveučilišta u Zadru za koje je cijena 50 kn. Cijena je izdavanja potvrde za slušače 35 kuna.

FOTO: FACEBOOK