LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravstvena skrb

Prijavite svoj studentski znanstveni rad i osigurajte objavu u uglednom časopisu

Radovi koji budu nagrađeni bit će objavljeni u časopisu „Croatian Nursing Journal” (CNJ) ili „Journal of Applied Health Sciences” (JAHS), a autori će biti nagrađeni plaketom za svoj doprinos.

Radovi koji budu nagrađeni bit će objavljeni u časopisu „Croatian Nursing Journal” (CNJ) ili „Journal of Applied Health Sciences” (JAHS), a autori će biti nagrađeni plaketom za svoj doprinos.

Organizacijski i Stručni odbor 23. konferencije medicinskih sestara i tehničara te 9. konferencije zdravstvenih profesija, pod nazivom Kvalitetna i sigurna zdravstvena praksa, objavio je poziv za prijavu na natječaj za najbolji studentski stručni i znanstveni rad. Natječaj je usmjeren isključivo prema studentima i apsolventima Zdravstvenog veleučilišta, potičući ih da istraže teme od značaja za kvalitetu i sigurnost u zdravstvenoj skrbi.

Pripravnički staž čekaju mjesecima i godinama, a posla bez njega – nema


Prijavljeni radovi trebaju obrađivati jednu od predloženih tema konferencije. Kvaliteta u zdravstvenoj praksi trebala bi se fokusirati na standarde i indikatore kvalitete, upravljanje kvalitetom u zdravstvenim ustanovama, smjernice i standardne operativne postupke, kao i kvalitetu radnog okruženja. Tema Sigurnost u zdravstvenoj skrbi obuhvaća osiguravanje sigurnosti pacijenata, pružanje sigurne prakse, prevenciju neželjenih događaja, važnost uspješne komunikacije, sigurnu primjenu lijekova i kliničkih postupaka te upravljanje rizicima i sigurnom opremom. Sažeci u temi Obrazovanje zdravstvenih radnika usmjereno pružanju sigurne i kvalitetne skrbi  bi se trebali odnositi na prikaze kurikuluma, primjere i iskustva iz edukacije studenata vezano uz osiguravanje kvalitetne i sigurne skrbi.

Studenti Zdravstvenog veleučilišta na redu za cijepljenje protiv koronavirusa


Nagrađeni autori bit će obaviješteni o rezultatima natječaja do 15. rujna 2024. godine te će imati priliku usmeno prezentirati svoje radove na konferenciji. Radovi koji budu nagrađeni bit će objavljeni u časopisu Croatian Nursing Journal (CNJ) ili Journal of Applied Health Sciences (JAHS), a autori će biti nagrađeni plaketom za svoj doprinos.

Zdravstveno veleučilište najesen će moći upisati jedan redoviti student i 30-ak izvanrednih


Radovi se mogu predati kao pregledni radovi, stručni članci ili izvorni znanstveni članci, pisani na hrvatskom jeziku. Rok za prijavu je zaključno do 26. kolovoza 2024. godine. Stručni odbor konferencije evaluirat će pristigle radove te odabrati najbolje radove u svakoj tematskoj kategoriji. Više detalja o strukturi radova i dodatnoj dokumentaciji može se pronaći na web-stranici Zdravstvenog veleučilišta.

IZVOR: ZDRAVSTVENO VELEUČILIŠTE ZAGREB
FOTO: UNSPLASH