LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KREATIVNA ATMOSFERA

Pridružite se Europskoj noći istraživača, održava se u ovih pet hrvatskih gradova

Europska noć istraživača 27. rujna nudi interaktivne aktivnosti u sklopu projekta „Blue-connect 2.0”, s posebnim naglaskom na mlade.

Europska noć istraživača 27. rujna nudi interaktivne aktivnosti u sklopu projekta „Blue-connect 2.0”, s posebnim naglaskom na mlade.

Europska noć istraživača održava se tradicionalno posljednjeg petka u rujnu, a ove godine dolazi 27. rujna, u pet hrvatskih gradova: Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeka i Pula. Manifestacija okuplja ljude svih uzrasta i razina obrazovanja, s posebnim naglaskom na djecu i mlade. Cilj je približiti znanost onima koji inače nemaju pristup istraživačkim aktivnostima, potičući interes za STEAM područja.
 

Znanost dostupna svima


Prošlogodišnja manifestacija privukla je više od 10 tisuća posjetitelja u preko 150 različitih aktivnosti diljem pet obalnih gradova. I ove godine posjetitelji mogu očekivati bogat program ispunjen interaktivnim sadržajima. Radionice, praktični eksperimenti, edukativne izložbe, prezentacije, igre i natjecanja samo su dio ponude koja će privući sve znatiželjne umove.

Ministarstvo objavilo popis studijskih programa koji mogu konkurirati za državne stipendije u STEM područjima



Europska noć istraživača dio je šireg projekta pod nazivom Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0, koji se financira iz programa Obzor Europa. Osim same manifestacije, projekt uključuje niz aktivnosti poput predavanja, izložbi i radionica koje će se održavati do kraja 2025. godine, s ciljem daljnjeg približavanja znanosti široj javnosti.
 

Program Istraživači i škole


Kako uvesti ravnotežu između prioriteta i straha od propuštanja?


Posebna pažnja posvećuje se mladima kroz program Istraživači i škole, pod motom učimo kroz igru i dijalog. Učenici osnovnih i srednjih škola, uključujući one u ruralnim područjima i na otocima, imat će priliku sudjelovati u interaktivnim eksperimentima te upoznati istraživače i njihov rad. Kroz posjete znanstvenim institucijama, mladi će dobiti priliku istražiti svijet znanosti iz prve ruke.

Više informacija pročitajte na poveznici.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U PULI
FOTO: CANVA PRO