Sarmijada
Požeški studenti zasukali rukave i pokazali kako se radi prava sarma
Studenti su nakon natjecanja odlučili donirati dio svojih sarmi Crvenom križu.
Studenti su nakon natjecanja odlučili donirati dio svojih sarmi Crvenom križu.
Požega je proteklog vikenda bila centar ljubitelja tradicije i dobre hrane, jer se u Grginom Dolu održala jubilarna, deseta po redu Sarmijada. Na tom gastronomskom događaju pripremljeno je više od 550 sarmi, a glavnu riječ u pripremi ovog omiljenog jela imala je, među ostalima, i ekipa studenata Fakulteta turizma i ruralnog razvoja (FTRR) u Požegi, koji su se natjecali u kuhanju i predstavljanju svoje verzije sarme.
Studenti i alumni FTRR-a bili su vrlo angažirani u pripremi svojih sarmi, a najviše pažnje privukla je ekipa studenata 2. godine Enogastronomije: Ivan Šango, Ema Herc i Katarina Vondrak, koji su pripremili studentsku sarmu. Taj su kulinarski tim nakon natjecanja odlučili donirati dio svojih sarmi Crvenom križu, čime su dodatno pokazali svoju društvenu odgovornost.
Među brojnim posjetiteljima manifestacije bila su i dva ugledna profesora s fakulteta: doc. dr. sc. Marko Šostar, te doc. dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i poslovanje, koji su dali svoju podršku događaju, kao i predstavnici Alumni FTRR-a, Zdravko Matičević i Bruno Horvat mag. oec., predsjednik Alumni udruge.
OZNAKE:
FOTO:
VOLIM MESO