LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

Porastao interes za studij u Švedskoj; predstavljaju se studiji ondje i mogućnosti zapošljavanja

– Agencija IntegralEdu posvetila je svoj idući događaj Švedskoj. U zadnjih nekoliko godina sve veći je broj zainteresiranih studenata za studij ondje, a u zadnjoj akademskoj godini taj porast iznosi čak 13%. – navode organizatori virtualnog sajma.

– Agencija IntegralEdu posvetila je svoj idući događaj Švedskoj. U zadnjih nekoliko godina sve veći je broj zainteresiranih studenata za studij ondje, a u zadnjoj akademskoj godini taj porast iznosi čak 13%. – navode organizatori virtualnog sajma.

IntegralEdu organizira virtualni sajam posvećen studiju u Švedskoj pod nazivom Study in Sweden na kojem će se predstaviti informacije o sveučilištima ondje, o studijskim programima i mogućnostima zaposlenja nakon diplome. Održat će se na platformi Brazen 14. siječnja od 14:00 do 17:00. 

– Nakon nekoliko uspješnih online događaja posvećenih obrazovanju u inozemstvu i raznim akademskih destinacijama poput Nizozemske i Velike Britanije, agencija IntegralEdu posvetila je svoj idući događaj Švedskoj, hladnoj zemlji sjevera. U zadnjih nekoliko godina sve veći je broj zainteresiranih studenata za studij u Švedskoj, a u zadnjoj akademskoj godini taj porast iznosi čak 13%. Zbog svoje multikulturalnosti studenti imaju priliku razviti svoje vještine i znanje u zemlji kao što je Švedska. – navode iz IntegralEdua.

Program je virtualnog sajma sljedeći: 
  • od 14:00 do 14:30 – Studij u Švedskoj – Zašto odabrati Švedsku za preddiplomski studij? (webinar)
  • od 14:30 do 15:00 – Study at Jönköping University – preddiplomski studiji – Industrial Engineering, International Management and Business, New Media Design, Prosthetics and Orthotics (webinar)
  • od 15:00 do 16:00 – Studij na Universityju West – diplomski studiji, mogućnosti zapošljavanja (webinar)
  • od 14:00 do 17:00 – sastanci i privatno savjetovanje zainteresiranih sa stručnim obrazovnim savjetnicima za obrazovanje i predstavnicima Universityja West.
Ističu da Švedska broji više od 350 000 studenata, više od 4000 preddiplomskih i diplomskih studija te više od 700 studijskih programa na engleskom jeziku. Pojašnjavaju i zašto je dobro odabrati University West, smješten na lokaciji Trollhättan u inovativnom kampusu s najnovijom tehnološkom infrastrukturom:

– University West Sweden osnovano je 1990. i smješteno je u Trollhättanu na jugozapadu zemlje. U ovom manjem gradu smještene su neke od poznatih proizvođačkih kompanija što je dovelo do velike razvijenosti grada. University West u suradnji s poslovnom zajednicom stvara nastavni sadržaj koji pomaže studentima steći znanje, vještine i iskustvo. Upravo ova interakcija između sveučilišnih studenata i poslovne zajednice stvara studente spremne za tržište rada. Riječ je o sveučilištu na kojem se susreću istraživačka znanost, obrazovanje i poslovanje.

Sveučilište broji 15 000 studenata, a obuhvaća preddiplomske studije koji traju 3-4 godine: Politics and Economics i International Mechanical Engineering te diplomske studije u trajanju od 1 ili 2 godine: Finance, International Business, IT & Management, Work Integrated Political Studies, Manufacturing Engineering, Robotics and Automation i Child and Youth Studies. Iz agencije dodaju da je pripravništvo integrirano u studije te da se izvode na engleskom jeziku.

Organizatori navode i zašto je Švedska kao država dobar odabir za državu studiranja:

– 1. Važnost kreativnosti

Neovisnost mišljenja i potreba da se nečiji glas i mišljenje čuje –  dva su razloga zašto se Švedska svrstava među najinovativnije nacije na svijetu. Švedska ima jedna od najvećih ulaganja u istraživanja na svijetu.

– 2. Kvaliteta obrazovanja

Švedska ima dugu i akademsku povijest izvrsnosti. Upravo zbog odličnog sustava visokog obrazovanja u Švedskoj, svrstana je među najbolje, a neka švedska sveučilišta Times Higher Education and Ranking Academic of Universities World rangirao je kao jedna od najboljih na svijetu.

– 3. U fokusu je ekološka svijest

Pitanja brige o okolišu glavni je prioritet, a Švedska se smatra državom koja je najstabilnija na svijetu zbog uporabe obnovljivih izvora. Jedan od švedskih ciljeva je 100 % korištenje energije iz obnovljivih izvora do 2040. Švedska je čista, a siguran je i najviši životni standard.

– 4. Vještine za globalnu karijeru

Najbitnija je kreativnost. Mnogi studijski programi u Švedskoj uključuju pripravništvo koje je izuzetno važno za stjecanje iskustva u poslovnom svijetu.

– 5. Idealna zemlja za internacionalne studente

Svi govore engleski – Šveđani su rangirani kao jedni od najboljih govornika engleskog kao nematerinjeg jezika. Javni prijevoz je široko dostupan – od autobusa, vlakova, podzemne željeznice do tramvaja, brodova i zrakoplova. Međunarodni studenti mogu i raditi u Švedskoj tijekom studija. Iako je studiranje prioritet broj jedan, ne postoji zakonsko ograničenje broja sati za međunarodne studente.

Prijave za sudjelovanje na Sajmu vrše se na poveznici
FOTO: WIKIMEDIA COMMONS