LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebačka filharmonija u spomen na Lovru von Matačića

Pavle Dešpalj dirigira Wagnera

U petak, 13.2. s početkom u 19:30 sati, koncert Zagrebačke filharmonije posvećen je jednom od najvećih hrvatskih dirigenata, Lovri von Matačiću.

U petak, 13.2. s početkom u 19:30 sati, koncert Zagrebačke filharmonije posvećen je jednom od najvećih hrvatskih dirigenata, Lovri von Matačiću.

petak, 13.2. s početkom u 19:30 sati, koncert Zagrebačke filharmonije posvećen je jednom od najvećih hrvatskih dirigenata, Lovri von Matačiću, a na koncertnom repertoaru su, s osobitom namjerom, skladbe  Richarda Wagnera,  s obzirom da se veliki Lovro Matačić smatra jednim od ponajboljih interpreta ovoga skladatelja.

Pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, orkestar će svirati Wagnerove uvertire iz proslavljenih opera  : Majstori pjevačiTristana i IzoldeTanhäuserLohengrinRienzi…

U izvedbi će im se pridružiti mlade i talentirane solistice:

Soprani: Gorana Biondić, Veronika Hardy, Tanja Ruždjak; Mezzosoprani: Martina Đurđević, Iva Krušić, Martina Menegoni; Alti: Tena Lebarić i Sonja Runje.

Također, u sklopu koncerta, studenti su pozvani prisustvovati uvodnom predavanju u koncert s početkom u 19.10 sati. Pod muzikološkim vodstvom g. Branimira Pofuka, prisutni će dobiti stručni uvod u program koncerta, a ugostit će i članove orkestra te maestra Dešpalja koji će reći nekoliko riječi  o slavnom Lovri von Matačiću i njegovom značaju u hrvatskoj glazbenoj povijesti.

Za sve studente Zagrebačka filharmonija pripremila je posebnu cijenu ulaznica od 30 kn.

FOTO: LISINSKI.HR