LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv „nemirnima“

Otvorene su prijave za novu generaciju polaznika Mirovnih studija

Centar za mirovne studije od 1997. godine organizira neformalni obrazovni program Mirovni studiji za sve građane željne djelovanja, koje će potaknuti društvene promjene. Ako želite propitivati teoriju u kombinaciji s praktičnim i iskustvenim učenjem, ovo je vaša prilika.

Centar za mirovne studije od 1997. godine organizira neformalni obrazovni program Mirovni studiji za sve građane željne djelovanja, koje će potaknuti društvene promjene. Ako želite propitivati teoriju u kombinaciji s praktičnim i iskustvenim učenjem, ovo je vaša prilika.

Centar za mirovne studije poziva sve zainteresirane da se informiraju o Mirovnim studijima te prijave na program koji s radom kreće u listopadu 2016. godine Radi se o interdisciplinarnom obrazovnom području koje radi na razumijevanju uzroka nasilnih sukoba, razvija pristupe za zaustavljanje nasilja, rata, teških kršenja ljudskih prava te stvara uvjete za izgradnju pravednijih sustava, društava koja pružaju otpor i traže rješenja za manifestacije direktnog, strukturnog i kulturnog nasilja. Ovaj neformalni obrazovni program Centar za mirovne studije u kontinuitetu provodi od 1997. godine, u suradnji s ustanovom za obrazovanje odraslih Mirta.

Današnje društveno stanje CMS prepoznaje kao stanje negativnoga mira – odsustva nasilja, rata i održavanja ravnoteže straha i nemoći – te ga svojim djelovanjem nastoji zamijeniti konceptom pozitivnoga mira – orijentacijom na aktivan angažman u uklanjanju uzroka sukoba. Pored poznavanja teorija, strategija i zakonskih mehanizama, na Mirovnim studijima artikuliraju se postojeće aktivističke prakse i potiču novi oblici rada na društvenoj promjeni.

Iskustva bivših polaznika, FOTO: Facebook/Centar za mirovne studije

Program se sastoji od 250 sati, tijekom kojih će polaznici kroz iskustveno, participativno i kritičko učenje – koje pretpostavlja da svatko dolazi s određenim iskustvom i znanjem, da je znanje među nama, a da nas razmjena i kritičko propitivanje zadanih obrazaca osnažuju za djelovanje – sudjelovati u različitim radionicama i predavanjima te se moći okušati u praktičnom radu i javnim dijalozima.

U trajanju od listopada 2016. do lipnja 2017. godine, program će se održavati utorkom i četvrtkom popodne te jedan vikend mjesečno u Kući ljudskih prava. Polaznici će kroz module Uvod u mirovne studije, Ljudska prava, Izgradnja mira, Suzbijanje rasizma i ksenofobije te Društvena solidarnost moći steći mnoga korisna teorijska i praktična znanja; o tome i više nego dovoljno govore pozitivna iskustva bivših polaznika.

Sve detalje i dodatne informacije o prijavama možete pronaći na službenoj i Facebook stranici CMS-a te u službenoj brošuri. Prijave su otvorene do 10. listopada.

FOTO: FACEBOOK/CENTAR ZA MIROVNE STUDIJE