LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Otvara se portugalski lektorat u Zadru

Ovaj lektorat, uz kineski i češki, postaje treći strani jezik koji će studenti sveučilišta moći učiti.

Ovaj lektorat, uz kineski i češki, postaje treći strani jezik koji će studenti sveučilišta moći učiti.

Sveučilište u Zadru i portugalski Institut Camões potpisali su Protokol o suradnji, čime se otvara portugalski lektorat u Centru za strane jezike. Taj lektorat, uz kineski i češki, postaje treći strani jezik koji će studenti sveučilišta moći učiti. Ugovor su potpisali rektor prof. dr. sc. Josip Faričić i veleposlanica Portugala u Zagrebu Paula Leal da Silva. Na sastanku su uz rektora Faričića nazočili prorektorica Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Ivana Lončar i ataše za obrazovanje u portugalskom veleposlanstvu Maria José Homem.

Misija Instituta Camões obuhvaća promociju portugalskog jezika i kulture u inozemstvu, s naglaskom na kvalitetu poučavanja i podršku istraživanjima na portugalskom jeziku. Sveučilište u Zadru pokazalo je volju za nastavkom suradnje, osiguravajući svojim studentima nastavu jezika i kulture. Veleposlanica Paula Leal da Silva izrazila je zadovoljstvo završetkom dogovora koji je započela tijekom svog mandata u Hrvatskoj te je izrazila nadu da će taj sporazum dodatno približiti dvije kulture.

U tijeku su upisi za online tečajeve stranih jezika za pravnike, u ponudi su ova tri jezika


 

„Hvala Vam na razumijevanju i dobrodošlici koju smo uvijek osjećali u Zadru. Sa sobom nosim lijepe uspomene na drage ljude koji me po svojoj otvorenosti i mediteranskom duhu podsjećaju na moj narod. Vjerujem da će ovaj sporazum pridonijeti još bližem približavanju dviju kultura.” – istaknula je veleposlanica.


Kinesko izaslanstvo posjetilo Sveučilište u Zadru. Hoće li se međuregionalna suradnja proširiti i na gospodarstvo i trgovinu?


Rektor Faričić naglasio je sličnosti između dviju kultura i uvjerenje da će suradnja rasti ne samo kroz jezik nego i projektima u zaštiti mora i razvoju modernih tehnologija, povezanih s mediteranskim područjem.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZADRU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA