LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministar Jovanović potpisao službenu odluku

Odobrena financijska sredstva za uređenje šibenske menze

Dokumentacija bi trebala biti gotova tijekom travnja, a potom će se izdati javni natječaj za izvođača radova. Očekuje se kako bi šibenska menza mogla biti otvorena već početkom akademske godine 2014./2015.

Dokumentacija bi trebala biti gotova tijekom travnja, a potom će se izdati javni natječaj za izvođača radova. Očekuje se kako bi šibenska menza mogla biti otvorena već početkom akademske godine 2014./2015.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je financijska sredstva u iznosu od jednog milijuna kuna za uređenje šibenske menze na Baldekinu, prenosi portal ŠibenikIN.

Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na 1.84 milijuna kuna. Dokumentacija bi trebala biti gotova tijekom travnja, a potom će se izdati javni natječaj za izvođača radova. Očekuje se kako bi šibenska menza mogla biti otvorena već početkom akademske godine 2014./2015.

Prije nekoliko mjeseci šibenski studenti su ostali bez menze nakon što je restoran Paparazzi Makina zatvorio svoja ugostiteljska vrata. Studentski zbor je, u suradnji sa Studentskim centrom, odmah krenuo u potragu za novom menzom. Mjesec dana kasnije, svoja vrata studentima je otvorila kavana Medulić po dopuštenju predstavnice ministra Jovanovića i mimo Odbora zbog hitnosti situacije.

''Ovom Odlukom se stvaraju preduvjeti za pokretanje projekta uređenja studentskog restorana u Šibeniku. Da podsjetimo, restoran će biti uređen u prostoru veličine 146 m2 na adresi Trg Andrije Hebranga 24 na Baldekinu koji je Agencija za upravljanje državnom imovinom već ranije dodijelila Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe Studentskog centra Šibenik. Ostatak potrebnih sredstava će osigurati Veleučilište dok će Studentski centar financirati izradu dokumentacije i ishođenje dozvola.'', stoji u službenom priopćenju Veleučilišta u Šibeniku.

Ovim potezom, Ministarstvo je osiguralo šibenskim studentima menzu kakvu zaslužuju i kakva postoji i u ostatku hrvatskih studentskih gradova.

''Koristimo ovu priliku da izrazimo zahvalnost Ministru Željku Jovanoviću i ostalim zaposlenicima MZOS-a na potpori koju su pružili realizaciji ovog projekta vrlo važnog za kvalitetu studentskog standarda u Šibeniku.''

FOTO: VLADA.HR