LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odluka Senata

Odjeli za informatiku i matematiku Sveučilišta u Rijeci postaju fakulteti!

Senat je prihvatio Izvješće o opravdanosti promjene naziva znanstveno-nastavnih sastavnica kao podružnica Sveučilišta u Rijeci.

Senat je prihvatio Izvješće o opravdanosti promjene naziva znanstveno-nastavnih sastavnica kao podružnica Sveučilišta u Rijeci.

Senat Sveučilišta u Rijeci na sjednici održanoj 21. rujna prihvatio je Izvješće o opravdanosti promjene naziva znanstveno-nastavnih sastavnica kao podružnica Sveučilišta u Rijeci te utvrdio opravdanost provođenja promjene naziva sastavnica.

Radi se o inicijativi Odjela za informatiku i Odjela za matematiku, čime im se mijenja naziv u Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, odnosno Fakultet za matematiku.

Senat je u nastavku sjednice usvojio Politike otvorene znanosti Sveučilišta u Rijeci, čiji je cilj trajno razvijanje poticajnog okruženja za stvaranje novih društvenih i gospodarskih vrijednosti korištenjem znanstvenih informacija i istraživačkih podataka. 

Usvojeni su i novi programi cjeloživotnog obrazovanja – Crowdfunding i plavo gospodarstvo Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Riječ je o programu usavršavanja s ECTS bodovima. Programu mogu pristupiti polaznici preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija iz RH i inozemstva te ostali potencijalni suradnici koji su prethodno završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, a čiji su akademski i profesionalni interesi usko vezani za tematiku programa.

Cjelokupno izvješće sa sjednice Senata dostupno je na stranicama Sveučilišta
FOTO: PIXABAY